Foto: Stillbilde fra Youtube «Haisommer – get out of the water!» 

Jeg trenger ikke gå lenger enn til slekta før jeg hører mumling om at jeg svartmaler situasjonen i Europa og Norge. Jeg overdriver og er en tåpelig alarmist som alle ler av. Hvordan ble jeg så ekstrem? Alt dette negative snakket om vold, voldtekter, konflikt, borgerkrig og sammenbrudd på grunn av masseinnvandring og islam – det er rett og slett ikke i tråd med virkeligheten de fleste lever i. Det flakkes litt med blikket når slike temaer berøres, så prater vi heller om været, kjendiser eller fotball, for ingen liker en gledesdreper.

Særlig ungdom synes vi «gamle, hvite menn» er rasistiske og høyreekstreme når vi advarer og opplyser om farer som truer. Og her kommer et viktig poeng: Vi vet det virker kokkeliko på dere. Det er greit. Vi har vært unge, optimistiske, skjødesløse og lettvinte selv engang. Vi har også følt oss udødelige. Vi har også følt at samfunnet og freden rundt oss var hugget i stein og ingenting kunne true det. Vi ble også revet med av flokken. Når avisene fortalte oss noe var åpenbart, så var det åpenbart. Når gamle folk advarte om farer, så lo vi. Det tar mange år lære seg å tolke farer, og reagere med skepsis, edruelighet, distanse, overblikk og forsiktighet. Det er ikke alle forunt. De fleste vil ikke vite, og vil heller tenke på andre ting. Det er greit.

Nyt livet, så tar vi drittjobben.

Vi forstår at dere ikke forstår. Bare fortsett og kos dere i hverdagen dere, for vi i Document.no er som…badevakter. Badevakter vet hvor sprø jobben virker på vanlige folk: Sitte der høyt hevet over alle i solsteika, og speide etter ting som går galt? Hva skal det forestille? Det er jo helt sykt:

Det er en fin dag på stranden. Sola skinner, barna leker, vannet er varmt, det er ikke en sky på himmelen eller i horisonten. Hva kan possibly go wrong? Ingen har druknet, og ingen har blitt skadet på årevis. Badevaker må være verdens mest negative og krisemaksimerende mennesker på jord. Tullinger! Men de blir sittende og spede med kikkert etter trøbbel, uansett hva de badende sier og tenker, og selv om ingenting skjer. Badevakter er trent i å oppdage farer før de blir virkelig farlige, og der oppe fra ser de ting andre ikke ser. Noen har respekt for det. Andre ikke. Badevaktene passer på dem alle sammen.

Ikke en sky på himmelen

Europa har vært inne i en periode med over 25 år med solskinn siden Muren falt. Det har vært politisk høysommer for alle og enhver, og alle i hele verden er invitert til stranda. Pengestrømmen er god, samfunnet går sin skjeve gang, det er mat i butikken, bussen går når den skal, og de fleste har det bra – så hva kan possibly gå galt? Likevel sitter altså vi samfunnets badevakter i helspenn i vår redaksjonstårn og speider etter problemer og trøbbel med lys og lykte. Hvorfor? Vi må jo være sprø? Negative alarmister! Trenger samfunnet virkelig oss? Sender ikke badevakter et negativt signal? Skaper de ikke bare usikkerhet og uro? Ingen vil drømme om å fjerne badevaktene på stranda, men mange drømmer om å fjerne Document.no.

Vel: Det er to grunner til at vi er til stede, og gjør det vi gjør: Vi er innforstått med at alt ser fredelig og normalt ut på overflaten, men i motsetning til de fleste har vi tatt videregående kurs om den lumske understrømmen der ute. Den som ingen ser, men som har tatt liv før. Blir noen tatt av den kan det allerede være for sent. Derfor sitter vi her og advarer mot å svømme for langt uti. Ikke alle vil lytte, men jobben må gjøres likevel. Det er vanskelig å få folk til å forstå farene som truer liv og helse rundt dem – særlig når hele gjengen av overmodige rødruss sitter på rødskjær og roper at alt er fett, og badevakten er en tulling. «Ikke hør på han idioten der! Hopp uti og svøm til oss, for det er helt trygt, og ingenting kan gå galt!» Vi passer på dem også.

Den mislykkede alarmisten er hollywoods yndling.

I 1975 kom en film av Steven Spielberg om strandliv og farer. Den het «Haisommer»og handlet om en sheriff på en ferieøy. Han hadde vannskrekk og var livredd trusselen der ute. Litt sånn er vi i Document.no også.

Den hardt prøvede sheriffen advarte om at noe dødelig var der ute i dypet, men ble ikke hørt av politikerne. Og selv når folk ble drept og trusselen ikke lenger kunne benektes, så nektet politikerne likevel å stenge stranda, for det vil jo helst gå bra, ikke sant? Tenk positivt! Politikere truet med å si opp den hysteriske sheriffen. Handelsstandforeningen hatet ham fordi han ødela sommeridyllen og jaget turister. Så han sto der utskjelt og uglesett i utkikkstårnet sitt, og naturligvis ropte han ulv en gang for mye, og ble til spott og spe for hele øya. Selv han stilte kritiske sprøsmål til seg selv. Det er også en del av jobben.

Når mange peker på deg og kaller deg «latterlig», «alarmist» eller «ekstremist» fordi de ikke vil se faren der ute, ja da blir det en tung og frustrerende jobb å være badevakt. Vi på høyresiden er ydmyke for at vi kan ta feil, overdrive eller rope ulv en gang for mye. Venstresiden viser imidlertid ingen tegn til slik selvrefleksjon, sikkerhetstenking, samfunnsansvar eller forsiktighet. Ingen. De håper inderlig vi feiler og blir til spott å spe. Men tar de ansvaret hvis noen blir skadet? Kan vi stole på dem?

Samfunnets mest utskjelte drittjobb.

Jeg skulle gjerne sluppet å være badevakt på høyresiden. Det er en drittjobb som er ubehagelig, utakknemlig og kan være farlig. Men noen må gjøre det. Noen må passe på samfunnet og alle i samfunnet, uansett om de elsker eller hater å bli passet på, uansett om de setter pris på sikkerhetstenkning eller synes det er tullete, rasistisk og fremmedfiendtlig. Noen må vise forsiktighet og ansvar. Noen må tenke HMS når regjeringen nekter å gjøre det fordi det «kan skape frykt».

Venstresiden og Erna Solberg oppfører seg som bilindustri-bossene på 50-tallet: De ville ikke montere sikkerhetsbelter i bilene sine, fordi det «sender feil signal»og indikerte at «produktene er utrygge», og «kunne skape usikkerhet». Sånt koster liv. Og de sa det til tross for at resultatene var kildeklare: Sikkerhetsbelter redder liv. Det lønner seg å være forsiktig. Nå har Europa samfunnledere som er omgitt av voldtekter, kriminalitet, terror, uro, opprør, no-go soner, ekstremisme, sharialov, kvinnehat og vanvittige kostnader. Og likevel hevder de at alt går bra, og samfunnet de vil skape er helt trygt. Sikkerhetstenkning er problemet! De som advarer skaper faren! De vil ikke ansette badevakter, vil ikke høre på dem, vil ikke gi dem økonomisk støtte, og vil helst at de bare forsvinner så folk kan nyte sola i fred. De er en like stor sikkerhetrisiko som haien ute i dypet.

Ta badevakten, så blir det trygt!

Tenk om du lå på stranda og var omgitt av rødruss som ville ha alle uti vannet, og hevdet badevakten var problemet fordi han advarer mot farene? Bevisene deres er at veldig få drukner eller blir bitt av hai. Ville du hørt på de gærningene? Vel – du stemmer på dem. Du har venner, slektninger og kollegaer som heier på dem og lar dem fortsette sitt farlige prosjekt. Vi i Document.no sitter i badevaktstolen og måper. «Antirasistene» angriper oss fordi vi er gamle, hvite menn. (Hvilket ikke er sant, for vi har både unge og kvinnelige badevakter her også)

Jeg er veldig lei meg for at hudfargen min provoserer og krenker alle de «fargeblinde» antirasistene der ute – jeg har bare ikke fått noe svar på hva jeg skal gjøre med saken? Jeg ble født sånn, så hvordan retter jeg på hudfargen min så dere «antirasister» blir fornøyd? Jeg er født som mann også, og hva skal jeg gjøre med det? Liberalistene hevder de er tolerante for kjønnsidentitet, men de tolerer ikke den vanligste? Og jeg skjønner at alderen min plager unge friskuser der ute, men da må dere fortelle meg hva jeg skal gjøre med det? Finnes det en kur, så tar jeg den gjerne.

Kan jeg noe for at jeg har levd lenger, og med det har lært mer av livet enn dere? Skal jeg slutte å tenke sikkerhet, forsiktighet, ansvar, og advare om åpenbare farer, fordi dere insisterer på at alt er trygt, men tar null ansvar når det går galt? Fortell.

De har påstander, men vi har empirien:

Flerkultur, innvandring og islam er farlig. Det truer sikkerheten, stabiliteten og økonomien i vestlige samfunn, og Frankrike, Sverige og England er udiskutable bevis. Man kan diskutere om islam er fred til man blir blå, men fakta er at alle land som er preget av islam er preget av kaos, konflikter, ufrihet, diktatur, fattigdom og krig. Fasiten er udiskutabel. Islam er og forblir en risiko – for sekulære, kristne og muslimer, og resten av diskusjonen er akademisk.

Venner av islam kan tåkelegge denne faren så mye de vil, men vi har observerbare fakta, og kommer til å fortsette med advarslene, for folk blir bitt og spist av islam hele tiden nå, i samfunn som før aldri hadde denne haien svømmende rundt. Det finnes mange som hevder at hvithai også er fin, fredelig, naturlig, ufarlig og ikke vil oss vondt. Det kan godt være, men det er likegyldig: Den representerer en fare for mennesker. Basta. Og vår jobb er å passe på mennesker på samfunnets deilige badestrand.

Leser du Document.no så betal for tjenestene våre med et månedlig abonnement. Da kan vi badevakter gjøre en enda bedre jobb. For det er noe i sjøen der ute.

 

http://katerinamagasin.se/vem-kommer-att-skydda-mig-och-min-familj-i-dessa-farliga-tider/

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!