Nytt

Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto under en pressekonferanse i Sounio i Hellas den 11. mai 2018. Foto: Costas Baltas / Reuters / Scanpix.


 

Ungarns regjering følger i USA og Trump-administrasjonens fotspor, og trekker seg som andre land i verden fra FN-avtalen om migrasjon, av og til kalt «Global Migration Compact», som ble vedtatt av FNs hovedforsamling den 19. september 2016 med tilslutning fra 193 medlemsland – alle unntatt USA.

Reuters skriver at Ungarn ikke kommer til å signere sluttdokumentet i desember:

“This document is entirely against Hungary’s security interests,” Foreign Minister Peter Szijjarto told a news conference, adding: “This pact poses a threat to the world from the aspect that it could inspire millions (of migrants).”

Den ungarske utenriksministeren mener hele avtalen bygger på feilaktig tenkning:

Szijjarto said the U.N. pact was “extreme, biased and facilitates migration.

“Its main premise is that migration is a good and inevitable phenomenon … We consider migration a bad process, which has extremely serious security implications.”

Ungarns regjering kunngjorde beslutningen under en pressekonferanse onsdag, og har omtalt det hele på sine egne nettsider:

“The primary issue for us is the security of Hungary and the Hungarian people, and this document is totally at odds with the country’s security interests”, Mr. Szijjártó said. “According to the Government’s position, the UN Global Compact for Migration is in conflict with common sense and also with the intent to restore European security”, he added.

Utenriksminister Szijjarto omtaler FN-avtalen blant annet som et farlig og ekstremistisk dokument, som kan anspore millioner av mennesker til å reise fra sine hjem.

Ungarn, som i likhet med de andre Visegrad-landene (Polen, Tsjekkia og Slovakia) fører en streng migrasjonspolitikk, går altså i bresjen mot FN-dokumentet i Europa.

Szijjartos syn på saken kommer imidlertid ikke som noen overraskelse. For et par uker siden gav han et intervju om temaet til Breitbart, hvor han fremhevet at migrasjon ikke er noen menneskerett, men at man har rett til å være trygge i sine egne land, samt at Ungarn skal forbli et kristent land:

 

FN-avtalen ventes å bli undertegnet i Marrakesh i Marokko i desember, opplyser New York Times.

Det blir uten representanter for Ungarns regjering, men utvilsomt med offisielle norske representanter til stede – slik det også skjedde da Norge den 2. mai 2018 i samme by undertegnet en politisk erklæring om migrasjon i forbindelse med den såkalte Rabat-prosessen, noe Utenriksdepartementet ikke har funnet det bryet verdt å fortelle offentligheten om.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok ̧«Svindlere, svermere og sjarlataner – den nye venstresidens tenkere» fra Document Forlag her!