Politiet i Oslo lokker med høyere lønnstilbud for å rekruttere etterforskere til å jobbe med seksuallovbrudd mot barn.

Bare i juni gjennomførte avdelingen for etterretning og etterforskning ved Oslo politidistrikt 37 såkalte tilrettelagte avhør for barn og sårbare, skriver TV 2. Disse sakene tar stadig mer av politiets tid og ressurser.

– Dette er jo bare for min enhet, så tallet for hele Oslo er jo langt høyere, sier leder for avdelingen, Grete Lien Metlid, ved Oslo politidistrikt.

Stadig flere anmeldte seksuallovbrudd gjelder barn. Samtidig sliter politiet med å rekruttere etterforskere.

– Vi må i alle fall ha et titalls etterforskere til og da er det viktig at vi gjør oss attraktive og tilbyr mer lønn, sier Metlid. Etterforskerne tilbys lønn på mellom 460.000 kroner og 540.000 kroner før tillegg.

Metlid sier konkurransen om erfarne etterforskere på Østlandet er hard. Det er leder av samme avdeling i Øst politidistrikt, Tommy Brøske, enig i.

– Det er nok flere grunner, men det er stort arbeidspress og et krevende fagfelt å være etterforsker i over tid, sier han.

I 2017 dreide hvert tredje anmeldte seksuallovbrudd seg om barn.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.