Ett av medlemmene av amerikanske høyesterett, Anthony Kennedy, melder at han går av. Dermed får Donald Trump anledning til å utpeke nok en dommer. Det gir et konservativt flertall i lang tid fremover.

Det er en stor seier for Trump og nok et nederlag for Obama og Demokratene.

Dommerne sitter på livstid. Trump har allerede utnevnt en høyesterettsdommer, Neil Gorsuch, og høyesterett har avsagt flere dommer som ville vært utenkelig under Obama: F.eks at en konditor kunne si nei til å bake en bryllupskake til et homofilt par. Så sent som mandag bestemte høyesterett at Trump hadde rett til å vedta innreiserestriksjoner for fem muslimske land.

To dommere allerede etter drøye 500 dager er nok til å ta motet fra Demokratene.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!