Politijuristenes leder melder om krise i alle Norges politidistrikter på grunn av underbemanning blant juristene.

Interne bekymringsmeldinger som NRK har fått tilgang til viser flere problemstillinger i politiet: Alvorlig underbemanning blant juristene, mange jobber seg syke, grove saker blir liggende over ett år og ferdig etterforskede saker blir liggende urørt.

En av bekymringsmeldingene NRK har fått tilgang til gjelder Øst politidistrikt hvor tre jurister i en periode måtte fylle sju stillinger. Der omtales blant annet en ubehandlet begjæring om besøksforbud, hvor en voldsdømt mann med rusproblemer hadde sendt trusler til en kvinne i form av bilder av en pistol og kvinnen med et kulehull i panna.

– Dette hadde mildt sagt vært ille for politidistrikt Øst om denne damen ble drept i denne perioden uten at politiet hadde tatt tak i saken på noe vis, skrev juristene.

Sverre Bromander, leder for fagforeningen Politijuristene i Juristforbundet som representerer over 1.000 jurister, bekrefter situasjonen.

– Det er krise, og på mange måter en varslet krise. Tilnærmet hver gang vi snakker med tillitsvalgte får vi høre at det ikke ser bra ut. Alle politidistriktene har det vanskelig, sier han til NRK.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂