Politi utfører søk med hund. Foto: Sandor Dahl / Bergen Foto og Media / NTB

Politiet leter etter en ukjent gjerningsmann etter et seksuallovbrudd Førde natt til torsdag 6. april.

Det opplyses fra politiet at det er snakk om et grovt overfall.

– Vi kan bekrefte at det er snakk om en overfallsvoldtekt av en ukjent gjerningsmann, sier bistandsadvokat Lene Knapstad til NRK.

NTB melder om saken lørdag.

En kvinne i slutten av 20-årene har status som fornærmet. Knapstad sier til kanalen at det ikke har vært noen kontakt mellom kvinnen og mannen i forkant.

– Det viktige for fornærmede er at saken blir oppklart. Hun er naturlig nok preget av det hun har vært utsatt for, både psykisk og fysisk. Samtidig vet jeg også at hun er opptatt av å ha en så normal hverdag som mulig i det hele, sier Knapstad.

Politiet er ikke uten spor, og ønsker å komme i kontakt med et par som skal ha vært i kontakt med fornærmede i saken, skrev politiet i en pressemelding.

Per lørdag formiddag har ikke politiet lykkes med å komme i kontakt med paret, opplyser jourhavende jurist i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet skal ha fått en beskrivelse av gjerningsmannen, men ønsker ikke å dele den med publikum.

Eli Valheim er politiadvokat på saken. Politiet har foreløpig ikke gått ut med noe signalement på gjerningsmannens utseende, da de ønsker å gjøre undersøkelser først, forteller politiadvokaten til VG.

Bestill fra Document: 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.