Privatetterforsker Tore Sandberg er blitt drapstruet etter at han sto frem og la frem en begjæring om gjenopptakelse av Orderud-saken.

Ifølge Sandberg skal en mann som snakket gebrokkent norsk ha ringt han fra et hemmelig nummer og kommet med truslene. Mannen skal ha begynt med å snakke om Kosovo.

– På gebrokkent norsk nevnte han at jeg skulle stoppe Orderud eller så er det deg neste gang, sier Sandberg til avisen.Mannen skal ha gjentatt trusselen flere ganger i telefonsamtalen med privatetterforskeren.

Sandberg mener truslene kommer som følge av den nye oppmerksomheten rundt Orderud-saken, etter at han og Per og Veronica Orderud mandag la fram et hittil ukjent brev som navngir flere personer som skal ha vært tilknyttet eks-jugoslavisk mafia. (NTB)

Sandsberg sier han har en alternativ drapsmann, men vil ikke identifisere ham. Han har lenge sagt at trippeldrapet på Orderud gård 22 mai 1999 kan kobles til jugoslavisk mafia. Ifølge denne teorien var det datteren på gården, Anne Orderud Paust, som var det egentlige målet for likvideringene. Foreldrene ble tatt av dage fordi de befant seg i samme bolig.

Sandberg har politianmeldt trusselen.

Jourhavende politiadvokat Mohsen Latif i Øst politidistrikt bekrefter overfor NRK å ha mottatt en anmeldelse i saken.

– Det stemmer at vi har mottatt en anmeldelse, som er registrert hos oss. Nå må den etterforskes som alle andre saker. Det sentrale her blir å forsøke å identifisere hvem som står bak disse truslene.

Latif sier anmeldelsen ikke innebærer at det blir iverksatt noen sikkerhetstiltak rundt Sandberg.

Det er utrolig at en politijurist kan få seg tilå avkrefte at det er iverksatt sikkerhetstiltak. Slike spørsmål skal politiet aldri besvare. Det er det samme som å svekke Sandbergs sikkerhet.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!