Speaker Paul Ryan benyttet anledningen til å desavouere presidenten med hans påstander om Spygate. Ryan representerer det republikanske establishment som ikke klarer å forsone seg med at Trump har overtatt.

Speaker of the House, Paul Ryan (R) sa onsdag det var feil å si at FBI hadde en spion i Trump-kampanjen. Det var riktigere å si informant og den var der til Trumps beste sa Ryan.

Speaker Paul D. Ryan agreed on Wednesday that the F.B.I. did nothing wrong by using a confidential informant to contact members of the Trump campaign as it investigated its ties to Russia, contradicting President Trump’s assertions of a broad conspiracy by federal law enforcement.

Det er en uttalelse som provoserer Trumps tilhengere.

Det var New York Times som først brakte nyheten om at FBI hadde plassert en eller flere informanter i Trump-kampanjen. Informanter er et annet ord for spion. Hvis FBI hadde villet passe på Trump kunne de informert ham om at russerne forsøkte å infiltrere. I stedet sa de ingenting.

De plasserte heller ingen informant i Hillary-kampanjen hvor det var innbrudd i dataserverne til Demokratene.

FBI-sjef James Comey sa i en kongresshøring at FBI etterforsket Trump. Det konflikterer med at FBI skulle være der for å passe på Trump.

Sist uke var det møte mellom utvalgte kongressmedlemmer og FBI og justisdepartementet. Trey Gowdy, (R) selv tidligere statsadvokat, sa han var blitt beroliget av det han hadde fått høre og mente FBI hadde opptrådt slik de skulle.

Mange republikanere som er opptatt av Spygate, som Trump kaller det, ble provosert av den uttalelsen.

Nå sier Ryan det samme. Her er på vei ut, og kan uttale seg med større frihet. Det samme er Gowdy.

“Chairman Gowdy’s initial assessment is accurate, but we have more digging to do,” Mr. Ryan told reporters at a news conference on Wednesday. Mr. Gowdy is a former federal prosecutor, the chairman of the House Oversight Committee and one of House Republicans’ most experienced investigators.

De benekter ikke at FBI hadde folk plassert i Trump-leiren, som anonymt innhentet informasjon, men mener de var der i tråd med reglene.

Det mener ikke en stor og voksende gruppe, både blant kongressmedlemmer, konservative medier og velgerne. De kjøper ikke at spionene var der for å passe på Trump. De mener de var der for ikke bare å spionere og fiske informasjon, men også for å plante informasjon.

 

Speaker Ryan Dismisses Trump’s Charges of a Spy in his Campaign