Thor Halvorssen, leder av Oslo Freedom Forum, har anlagt sak mot Fusion GPS for å ha svinet til hans navn på det groveste på vegne av et korrupt venezuelansk selskap.

Halvorssen har anlagt sak mot grunnleggerne av Fusion GPS, Glenn Simpson og Peter Fritsch. Særlig Simpson er blitt et offentlig navn etter all oppmerksomheten rundt Steele-rapporten. Det var Fusion GPS som hyret den tidligere britiske agenten Christopher Steele og betalte ham 12 millioner dollar for jobben.

The two Fusion founders were hired to produce a dossier and a media campaign «to depict Halvorrsen as a pedophile, heroin addict, and embezzler of the Foundation’s money,» reads Halvorssen’s lawsuit, which he filed under the Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO) statute.

Russiske selskaper bruker samme metode: Ekstrem bakvaskelse for å ødelegge omdømmet til den man vil ramme. Vedkommende vil måtte bruke så mye krefter på å svare på anklagene at det vil være nyttig, uansett utfall.

Halvorssen akter ikke å la Fusion GPS slippe unna.

Fusion GPS begynner å få et svært dårlig rykte. De brukte også sine «evner» til å svine til Bill Browder, leder av det største utenlandsfondet i Russland, som ble frastjålet over 200 milioner dollar. En del av pengene havnet i USA det ga investoren problemer.

Browder lyktes å få Kongressen til å vedta Magnitsky-loven som setter russere som begår forbrytelser på svarteliste. Putin likte loven ekstremt dårlig og har forsøkt å få den omstøtt.

I den forbindelse ble Fusion GPS engasjert for å svine til Browder.

Men nå begynner begeret å bli fullt.

Halvorssen claims that Fusion GPS targeted him on behalf of Derwick because of an investigation he started in 2011 into Derwick’s contracts with the Venezuelan government. Halvorssen, who was born in Venezuela, says he uncovered a multi-billion dollar kickback scheme involving Derwick executives and Venezuelan officials.

He claims in the lawsuit that Francisco D’Agostino, a Derwick executive, described the bribery operation to him in 2013.

Halvorssen brought the alleged bribery operation to the attention of the U.S. government in 2013, leading to several federal investigations, he says.

As retaliation, Halvorssen says that Derwick tapped Fusion GPS to wage a smear campaign against him.

Oslo Freedom Forum åpner i Oslo neste uke.

Venstresiden i Norge har aldri villet trykke Halvorssen til sitt bryst fordi han var mot Hugo Chavez, Castro og Sandinistene. Det har de så langt ikke villet tilgi ham.

Men problemene i Nicaragua og Venezuela er slik at det er vanskelig å opprettholde forestillingene om dette som land som har noe å bidra med. Venezuela går i hundene.

Kanskje venstresiden ikke vil tilgi Halvorssen at historien har gitt ham rett?

Det hører med til historien at advokaten for Fusion GPS forsøker å knytte Halvorssen til Trump og høyrefløyen. Det er lite som tyder på det slik vi kjenner ham fra Oslo Freedom Forum. Forumet styrer klar av islam-kritikk, og konflikten som nå går dypt gjennom den vestlige verden.

Likevel sier advokaten, Joshua A. Levy

«Mr. Halvorssen has well-documented ties to Peter Thiel, Erik Prince and Rebekah Mercer, three of Donald Trump’s biggest supporters. This bogus lawsuit is yet another desperate attempt by the President’s allies to retaliate against Fusion GPS for exposing Trump’s ties to Russia,» he continued.

 

EXCLUSIVE: Human Rights Activist Files RICO Suit Against Fusion GPS Founders