Nytt

Natt til mandag så starten på hærverk og bilbranner og opptøyer i en av innvandrerghettoene i Toulouse i Frankrike. Mirail-området i Toulouse er kjent for å ha huset flere jihadister.

Ifølge Arnaud Bavois, assisterende kommissær for offentlig sikkerhet, så er det flere teorier om hva som utløste opptøyene.

En teori er at volden ble utløst av rykter om at fengselsbetjenter fra Seysses fengsel, sør for Toulouse, skulle ha forårsaket et dødsfall av en fange som tidligere var bosatt i nabolaget. Den offentlige obduksjonsrapporten fastslo imidlertid at det dreide seg om et selvmord.

Den andre teorien skal være at en ansiktstildekket muslimsk kvinne nektet å fjerne sløret da hun ble stanset av politiet sist søndag. Hun skal ha blitt arrestert og holdt i varetekt for ikke å ha fulgt politiets pålegg i tillegg til at hun skal ha fornærmet en offentlig tjenesteperson. Det blir hevdet at politiet brukte vold mot den tildekkede kvinnen og at en video av dette har sirkulert på sosiale medier.

Dette skal være videoen som startet opptøyene:

Ifjor sommer var det en mann i samme område som kledde seg ut som en tildekket muslimsk kvinne med barnevogn. I barnevognen hadde han en kalasjnikov som han brukte til å drepe en person og skade syv andre med.

Le Parisien   Le Figaro   Paris Match

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.