Det var fredag kveld opptøyer i London, utløst av at en ung mann døde under pågripelse for noen dager siden.

Noe gikk galt da politimannen skulle pågripe Rashan Charles (20). Charles døde trolig fordi han hadde puttet noe i munnen rett før arrestasjonen.

Overvåkningskameraene viste at Rashan Charles puttet noe i munnen idet han gikk inn i en butikk sekunder før en politimann sprintet inn etter ham.

Metropolitan Police said Mr Charles was seen ‘trying to swallow an object’ and that an officer ‘sought to prevent the man from harming himself’.

Men noe gikk feil da Rashan kjempet imot å bli arrestert og han sluttet å puste. Sannsynligvis som følge av at han hadde forsøkt å svelge noe. Pågripelsen ser helt standard ut.

https://www.youtube.com/watch?v=e41QT-m8Jks

Black Lives Matter har beskyldt politiet for å forvolde Rashan Charles’ død og har allerede gjennomført demonstrasjoner. Dette hysteriet er adoptert fra USA. Svarte briter er ikke tidligere slaver og har aldri blitt utsatt for systematisk undertrykkelse.

Så hvor er det de får det fra at britiske politimenn dreper dem? Dette er en voldsfantasi som etniske briter ikke engang forstår noe av. Men det de derimot forstår og ser er at hendelser som dette brukes som unnskyldning for opptøyer, branner, vold mot politiet og plyndringer av butikker.

Men fredag kveld har det eskalert. Det er opptøyer i Hackney:

https://www.youtube.com/watch?v=cR1p-HRpaKg

«Move away, the dogs are coming now»

Daily Mail  The Guardian  BBC   Daily Express