Tavle

Nordmenn har – som andre folk – et mobbeinstinkt. Hvis ledende krefter sier det er greit å mobbe et menneske, er det mange som griper sjansen.

Dagens Næringsliv hadde under Listhaug-bråket lekkasjer fra innsiden av regjeringen. Historien om da Erna tok Siv og Sylvi med på bakrommet og fortalte at Sylvis ytringsrom ville bli begrenset, virket autentisk.

Det var vesentlig informasjon.

Men igår kunne DN fortelle om et «krav» som var sendt Sylvi om tilbakebetaling av 23.000 kroner, fordi hun gikk av før måneden var omme. DN viser til brevet og teksten i det.

Et slikt tips kan bare kommet fra noen som jobber på statsministerens kontor.

Synes Erna dette er hennes kontor verdig? Vil hun ha slike medarbeidere?

Det sier også en del om DN at de trykker en slik sak. Som for å fortsette mobbingen av Sylvi Listhaug: -Hun skal ikke slippe så lett unna.

Gard Oterholm kan sitere fra et brev som er et rent byråkratisk oppgjør, men saken gir inntrykk av at noen kroer seg over at Listhaug ikke slipper unna :

Listhaug fikk avskjed i statsråd med virkning fra klokken 12:30 tirsdag 20. mars. Senere samme dag fikk hun et brev fra Statsministerens kontor, som DN har fått tilgang til.

Der står følgende budskap fra ekspedisjonssjef Heidi Heggenes og avdelingsdirektør Inge Smith Dokken:

«Den 12. mars fikk du utbetalt lønn for hele mars. Statsministerens kontor ber om at du tilbakebetaler for mye utbetalt lønn for perioden 21. til og med 31. mars. For mye utbetalt lønn, kr 23.122,69 bes innbetalt snarest».

Er det slik at mediene har tenkt å fortsette med særbehandlingen av henne på Stortinget?

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!