Tavle

I lengden er det kanskje ikke de store begivenhetene som sliter folk ut, det er de mange små dryppene som langsomt utmatter en – som de små giftpilene mellom mann og kone i et ekteskap i ferd med å havarere.

skolesiden på NRKs nettsider finnes det undersider som er tematisk ordnet etter fag. Siden for matematikk er illustrert med et bilde av et jentebarn med hijab som analyserer en funksjon på tavlen.

De aller fleste som bevitner dette samfunnsondet, som Frankrike har forbudt ved lov, reagerer naturligvis negativt på det. Ikke desto mindre er ondet den naturligste ting av verden for Norges allmennkringkaster, finansiert med milliardbeløp av mennesker som ikke kan fordra hijab.

Luften man puster hos NRK er åpenbart en helt annen – mye mer innestengt og usunn – enn den som behager frie mennesker. Noen har tenkt det var en god idé å promotere barnehijaben, noen andre har sett det og unngått å problematisere det, og atter andre har gitt det sin velsignelse.

Det eneste fornuftige man kan gjøre med uvesenet, er som Donald Trump sier: Tørk ut sumpen.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!