Sakset/Fra hofta

En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne, skriver NTB. Byrået klarer ikke å motstå fristelsen til å brun-stemple dem som sender blomster:

Initiativet om å sende blomster til ministeren ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden. (NTB)

NTB får assistanse av Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng. Hun kritiserte fredag ettermiddag «Slå ring om Norge» sin fb-side, som har om lag 37.000 følgere:

– Her spres rasistisk propaganda og det oppfordres til drap mot ledende politikere fra flere partier, skriver Stenseng på Facebook. Hun oppfordrer folk til å konfrontere uttalelsene i kommentarfeltene. (NTB)

Hva vet NTB om hvem som har sendt blomster? Har man foretatt en opptelling? Har byrået lest alle takkekortene og laget statistikk?

Også Document har i dag formidlet oppfordringen til å sende Sylvi en oppmuntring. Vi vet at mange av våre lesere har fulgt oppfordringen. Men vi er vel rasister vi også, Stenseng?

Selv når mediene omtaler en i utgangspunktet positiv sak om Sylvi som blir møtt med et hav av blomster fra folket etter flere dager med et knallhardt mediekjør, klarer de ikke å la være.

I Norge er vi slik: Vi får sympati med den som ligger nede, den som får en overdose av kritikk, av dritt, slengt etter seg. Det er en sympatisk side ved den norske folkesjela. Men det gjelder andre regler for hun som er medienes og opposisjonens favoritt-hakkekylling.

Hvis folket støtter Sylvi, må det være noe galt med folket.

Svaret gir seg selv: Folket er rasister.

 

NRK vil også være med på moroa. Dette var toppsak på nrk.no store deler av kvelden. (Skjermdump, nrk.no)

NRKs journalist på stedet nektet å akseptere at det var uaktuelt å stille statsråden spørsmål om mistillitsforslaget eller kritikken mot henne, og «fikk dermed ikke møte Listhaug», skriver NRK.

NRK sendte to spørsmål til Listhaug: Hvordan forholder hun seg til kritikken og mistillit fra partiene? Er det aktuelt å trekke seg for å redde regjeringa?

Listhaug er sliten, og ønsker ikke å kommentere:

– Det har vært noen tøffe dager. Jeg har ingen øvrige kommentarer til dette nå, svarer Listhaug på SMS.

Også nrk.no refererer NTBs opplysninger om Facebook-sidene «Slå ring om Norge», «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug»:

På støttesidene til Listhaug deles det også mange meninger om situasjonen. Blant annet grove karakteristikker av Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Det deles «mange meninger om situasjonen». Det kan jo umulig være bra.

Les også