Søndag avdekket Daily Mirror en av de verste sex-groomingsskandalene som har kommet frem i Storbritannia. 1000 jenter i den lille byen Telford i Shropshire er blitt utsatte for systematiske voldtekter over mange år, flere av dem bare 11 år gamle.

Telford har en befolkning på 155.000 og det fryktes at overgrepene her er de verste – med 1000 ofre. Til sammenligning anslo man Rotherham til 1500 ofre – men Rotherham har 260.000 innbyggere.

De pakistanske overgriperne nøyde seg ikke med å voldta og tvinge jentene til prostitusjon – de drepte til og med flere av jentene for å skremme de andre.

Et av ofrene som ble groomet og utnyttet etter at mobilnummeret hennes ble solgt til pedofile forteller:

«Jeg hatet det som skjedde og mine overgripere ga meg grøsninger, men jeg ble fortalt at hvis jeg fortalte det til noen så ville de gå etter min lillesøster og fortelle moren min at jeg var en prostituert.

Kveld etter kveld ble jeg tvunget til å ha sex med flere menn i ekle kebabsjapper og møkkete hus.

Jeg må ha fått angrepillen fra en lokal klinikk minst to ganger hver uke, men ingen stilte noen spørsmål.

Jeg ble gravid to ganger og hadde to aborter. Bare timer etter den siste aborten ble jeg tatt med av en av mine overgripere for å bli voldtatt av flere menn.

Det verste øyeblikket kom rett etter min sekstenårsdag da jeg ble dopet og gruppevoldtatt av fem menn.

Dagen etter kom gjenglederen hjem til meg og sa at han kom til å brenne ned huset hvis jeg sa så mye som et ord til noen om hva som hadde skjedd.»

Så langt har man identifisert 70 overgripere fra Telford og man antar at det er langt flere.

Lucy Howe ble drept av overgriperne sammen med sin søster og mor. De døde i en husbrann. Azhar Ali Mehmood ble dømt for drapene, men ble aldri siktet eller dømt for overgrepene han hadde begått.

Flere av de misbrukte jentene har dødd i «uforklarlige» bilulykker i Telford.

Etter at Daily Mirror avdekket historien og de andre britiske avisene fulgte etter, var det merkelig stille hos BBC.

Douglas Murray noterte mandag at den enorme overgrepssaken ikke var å se på BBCs nettsider. Ikke engang hos BBC lokalnyhetsside for Shropshire!

 

Douglas Murray skrev med skarp penn i The Spectator:

You might look at that and think ‘Well, there’s a hell of a lot going on in the world at the moment that may take priority’. Like that disturbance at the final of the Crufts dog-show. And that story about an ex-footballer spitting at a woman in her car. What chance does the rape of 1,000 young girls have beside such competition?

Også Nick Ferrari hos LBC lurte på hvorfor BBC ikke ønsket å rapportere om sex-overgrepene. Han sa at det ikke passet med BBCs agenda.

«It’s big enough to be the lead story in the Daily Mail, the second biggest-selling newspaper in the country, it’s big enough to get in the news pages of all the papers.

«And not a word on the BBC.

«Do you know why? Just because it doesn’t fit your agenda, just because you find it difficult. ‘Ooh dear, we don’t want to upset anybody’.

LBC   The Spectator  Daily Mirror  Daily Mail  Daily Express

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!