Nytt

Til manges forbløffelse har Angela Merkel denne uken innrømmet at det fins no-go-soner i Tyskland. Tidligere har myndighetene benektet at det fins områder som politi og andre «utenforstående» ikke kan gå inn i. Men Merkel sier nå at hun vil foretrekke en nulltoleranse for kriminalitet og at dette inkluderer å forhindre at det utvikler seg no-go-områder, som hun i et tv-intervju sist mandag kalte «områder hvor ingen tør å gå inn».

«Det finnes slike områder, og man må omtale dem ved deres rette navn og gjøre noe med dem», sa Merkel.

Innenriksministerens talsmann, Johannes Dimroth, ønsket ikke å identifisere noen no-go-soner og sa at sikkerheten i disse var de lokale myndighetenes ansvar.

Tyskland ligger fremdeles langt bak Danmark når det gjelder å innrømme problemene med gettoisering og eksistensen av parallellsamfunn. I Danmark har man begynt å tenke på hva man konkret skal gjøre for å gjenvinne kontrollen over slike områder. Men det er et tegn i tiden at selv Merkel nå må innrømme at det fins områder som tyske myndigheter må gjenerobre.

Daily Mail

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!