Document skrev nylig om en angivelig 16 år gammel afghaner som voldtok en 11 år gammel jente. Voldtektsmannen ble nylig dømt til ett års betinget fengsel, og slapp å sone en eneste dag i fengsel.

Saken har skapt sterke reaksjoner i Tyskland. I en kommentar i Bild skriver journalisten Filipp Piatov at dommen er en skandale.

Piatov innrømmer at i henhold til tysk lov er det mulig å forstå dommen, utfra voldtektsmannens angivelig lave alder. Men dette gjør ikke saken bedre, tvert imot: – Denne dommen er en skandale.

Jenta og hennes foreldre må hver dag holde ut at gjerningsmannen er på frifot, i frykt for at han slår til igjen.

Den afghanske voldtektsmannen og hans venner vet nå at unge menn som voldtar et barn i Tyskland slipper å sone.

Ingen i Tyskland forstår at dømte voldtektsmenn får lov til å leve et liv i frihet. I dette tilfellet handler det til og med om en person som kom til Tyskland for å søke tilflukt her.

I Tyskland må følgene gjøres gjeldende: Alle som voldtar et barn, selv om gjerningspersonen er ung, må sperres inne. Politikerne må handle umiddelbart.

Tyskland: Afghaner voldtok 11 år gammel jente, slapp unna straff

Piatov er ikke alene om slike tanker. Både i Sverige og i Danmark har det kommet forslag om å senke den kriminelle lavalder.

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen foreslo i 2020 en rekke tiltak for å bekjempe kriminalitet blant barn. Forslaget ble lagt frem for Stortinget.

Han begrunnet forslaget med at barn helt ned i 10-års alder begår tildels grov kriminalitet, og at rettsvesenet må tilpasses virkeligheten. Blant annet foreslo han lukkede institusjoner for barn under 15 år, og at foreldre måtte ansvarliggjøres for sine barns handlinger.

Forslaget ble ikke vedtatt.

Frp vil senke kriminell lavalder til 14 år og gjøre det lettere å fengsle barn

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.