FrP-leder Sylvi Listhaug og partifelle Per-Willy Amundsen er ikke fornøyd med dommen etter gjengvoldtekten av en 15 år gammel jente. De beskriver dommen som forkastelig.

Alle de involverte ble funnet skyldige, men dommene ble svært milde: Fra 60 dagers fengsel til 360 timers samfunnsstraff.

For å ha bidratt til en brutal gjengvoldtekt av en 15 år gammel jente må altså unge menn plukke litt søppel. Det er ikke til å tro.

Documents krimreporter Øyvind Thuestad har fulgt saken over tid.

FrP-paret spør: «Hvor mange unge jenter skal få livet ødelagt før Norge setter ned foten for brutale voldtekter?»

Listhaug og Amundsen mener vanlige folk engasjeres voldsomt av slike saker. Dette kan vi i Document bekrefte av engasjementet rundt disse sakene fra våre lesere. Bekymringen for ungdomskriminalitet øker. Særlig når det dreier seg om grov vold og gjengvoldtekter. Og det blir for dumt å skylde på «trangboddhet»:

Blant aktivistiske politikere er det nok enkelt å kunne skylde på sosiale forhold og at de bor trangere på Oslos østkant enn i resten av byen. Men vi vet alle sannheten: Å bo trangt betyr ikke at du trenger å gruppevoldta jenter på kveldstid.

De innvandringsliberale leter alltid etter unnskyldninger som trangboddhet, rasisme eller sosio-økonomiske årsaker. Men hva hjelper det?

Det må være trangboddheten, det må være foreldrenes inntekt eller at skolen ikke er bra nok. Eller som vi har sett i det siste: at politiet og samfunnet vårt er rasistisk.

Og hvorfor gir man mennesker som allerede i 16-17 års alder er i stand til å gjengvoldta strafferabatt?

Vi kan ikke lenger tillate at brutale voldtektsmenn gjemmer seg bak alderen for å unnslippe straff for groteske forbrytelser.

Norge følger i Sveriges fotspor. Vi er tildelt en gave: Vi kan faktisk se inn i framtiden. Framtiden er Sverige, Frankrike og Belgia eller Storbritannia. Hvorfor vil våre politikere på død og liv føre oss til en slik framtid?

Vi beveger oss mot et samfunn der hvite jenter ikke kan anmelde grove voldtekter, fordi de vil bli utstøtt som rasister og dessuten truet av gjerningspersonenes klaner. Og selv det å ha det hyggelig er nå blitt definert som rasistisk.

Det er enten ren ondskap., ellers så er det en form for hybris: Ingen andre har fått dette til å fungere, men VI klarer det. Det er som klimapolitikken, vindkraftanlegg etc. Alle andre har forsøkt, ingen har fått det til, men Norge klarer det selvsagt.

For: «Det er typisk norsk og være god».

Men det er en løgn. Vi ligger på bunnen. De fleste nordmenn er ikke en Erling Braut Haaland eller en Petter Northug. Og selv sistnevnte møtte veggen og endte i en skandale, selv om mange av oss håper at han reiser seg igjen.

Listhaug og Amundsen foreslår å øke minstestraffen for alvorlige lovbrudd, og vil øke maksstraffen til 50 år for de verste forbrytelsene. De vil senke den kriminelle lavalder til 14 år, og kriminelle under 18 år må settes i fengsel.

Dette vil ha en reell effekt. Fortsetter vi ned den samme stien, vil det gå som med Sverige: stadig mer brutal kriminalitet. Det kan vi ikke la skje med landet vårt.

Aftenposten

Voldtekts­dommen er et slag i ansiktet på Beate og en trussel mot retts­sikkerheten. Den må ankes

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her.