Bilde: Nikolas Cruz (19) hadde alle kjennetegn på en som kunne gå inn og skyte elever på en skole. Han hadde selv sagt det på sosiale medier. Likevel ble ingenting gjort. Trump vil heve alderen for våpenkjøp og ha strengere regler for godkjenning. Men det blekner mot det venstresiden vil ha: De vil ha seiere som ligger på et annet plan. De vil ha våpenforbud, og som sheriffen antydet, alle med feil meninger bør miste våpenet. Pro-gun-lobbyen i USA hører noe helt annet i det CNN sier, enn det de oppfatter selv.

Med en gang noe skjer forsøker venstresiden å vri det til et angrep på Trump. Parkland-massakren gjøres til et spørsmål om våpenkontroll. Det er de som motsetter seg våpenkontroll som er ansvarlige. Ergo: Trump og National Rifle Assocation (NRA). De er som Dyret i Åpenbaringen. Hvis vi bare ble kvitt dem ville det bli fred.

CNN spiller på følelsene hos de unge for hva det er verdt. Sist uke holdt de et town-hall-møte med 6.000 deltakere. Dana Loesch fra NRA stilte opp. På et tidspunkt sier programleder Jake Tapper til henne: Har du en security detail med deg? Jeg tror det er på tide du kommer deg ut.

-Hvis jeg ikke hadde hatt tre sikkerhetsvakter med meg hadde jeg ikke kommet meg ut, sa Loesch til Sean Hannity.

På møtet hadde den lokale sheriffen Scott Israel fridd til publikum på Loesch’ bekostning: Det var sånne som henne som gjorde skolemassakrer mulig.

Forført

Hvis man ikke følger med på de forførende argumentene kan man selv bli forledet til å tro at det er det logisk riktige svar: Ingen våpen, ingen massakrer.

Det blir som med nedrustning av atomvåpen. Hvordan blir en verden hvor alle the good guys har begravd våpnene? Men det spørsmålet blir aldri stilt. ICAN, som fikk Nobels fredspris, stoler på at verifiseringsprosedyrer skal sørge for transarpens. Det er som om vi tilhører en egen gruppe mennesker for hvem historiske erfaringer ikke gjelder.

Ideologi

Det vi står overfor er en ideologi, som er overbevist om at den kan skape fred. Obama ville avskaffe atomvåpen. Han ble mottatt i Europa som en frelser. Men hvem var det som lot Assad slippe unna med bruk av gass?

Appeasement-ideologien liker ikke krig og konflikt og leter etter måter å smyge seg unna på.

Trump står for det motsatte: Han sier at hvis skoler er våpenfrie vil elevene være sitting ducks.

Problemet er at det er for mange unge med store psykiske problemer. Hvem skal ta seg av dem? Det norske samfunn er også ved å produsere en underklasse, ikke bare av innvandrere, men også norsk, særlige gutter, som faller ut av både skole og arbeidsliv. Ingen bryr seg, for det er ingen som kan gjøre noe. Det finnes ikke jobber.

Men handler ikke politikk om prioritering?

I stedet ignorerer venstresiden problemene til det skjer noe alvorlig. Da er man på jakt etter syndebukker og de står alltid til høyre.

I vannskorpa

Mediene og NGO’er leter etter høyreorienterte. De har en beredskap på høyreorienterte som gjør at de går ut med storyer, uansett hvor tynne de måtte være. I Nikolas Cruz tilfelle var det en liten høyreorientert milits i Florida, men en 10-12 medlemmer. En av lederne sa til Anti-Defamation League at «joda, han er en av oss». Nyheten spredte seg med lynets fart. Høyreorientert!! Lokalavisen  Tallahassee Democrat kunne kort etter dementere: Det var ingenting som tydet på at dette stemte. Men skaden – eller rettere – gevinsten – hadde gått inn.

Det har skjedd noe med mediene. Tidligere ville man ikke gått ut med en slik story uten å få den bekreftet. I dag gjør man det motsatte. Mediene beklager i ettertid at de tok feil, men også dette er falskt: De venter bare på en slik story.

If there’s one takeaway from this media embarrassment it’s that the press did not get «duped.» The militia story fit so perfectly with their narrative about Trump enabling white supremacist groups that even after a denial by local police, press outlets were running the story as if it were true.

Not duped. It was the deliberate spread of information they knew was unconfirmed. Twenty years ago, a reporter and his editor would have been out on his ass for making such a rookie mistake. (These days, the «journalist» might win a Pulitzer.)

Hvem er det som truer medienes posisjon? Er det Trump, som senator Jeff Flake sammenlignet med Josef Stalin, noe mediene fant grunn til å gjengi med glatt ansikt. Eller er det medier som fullstendig har mistet hemningene i jakten på en innbilt motstander. Når jeg skriver innbilt så er det fordi de har gjort Trump til et fantom, en fantasi, et monster eller baby.

De opererer med et annet sannhetsbegrep enn vi vanlig dødelie. Sannheten foreligger allerede, den venter bare på bekreftelse.

Frikjennelse

Nikolas Cruz hadde vist en så truende atferd så mange ganger at han burde vært «plukket opp». Politiet var titalls ganger hjemme hos ham pga bråk. FBI fikk to konkrete advarsler med navn, det andre så sent som på nyåret, hvor det ble advart om at han kom til å gjøre det han vitterlig gjorde. FBI gjorde ingenting.

Da massakren pågikk sto det fire politimenn utenfor i flere minutter uten å foreta seg noe. Laura Ingraham sier de fikk beskjed om å vente fordi kroppskameraene ikke virket.

Kameraene på skolen hadde en halv times forsinkelse. Skolen hadde hevet terskelen for anmeldelser fordi det rammet bestemte grupper mer enn andre. Slik er skolen med å mørklegger hva som foregår. Samme tendens er synlig i Norge: Man unnskylder, bortforklarer for å slippe å ta konflikter man ikke vet hvordan man skal håndtere.

Løsningen

Løsningen er hvorfor Grubbegata ikke ble stengt, hvorfor de to første politimennene på Utøya ikke foretok seg noe, men søkte dekning. «Løsningen» er en ideologi som er pasifistisk og anser hvit, vestlig, kultur for å være problemet.

Løsningen er medier som er mer opptatt av ikke å skape fiendebilder. Det har vært gjennomgangstonen i tyve år. De som har pekt på problemene og beskrevet dem usminket har fått beskjed om at de bidrar til konflikter.

Men nå har de fått Trump de kan hate, og de gjør det 24/7. Alt han sier og gjør blir vridd og vrengt på slik at han fremstår stupid eller gal, alt ettersom.

Igår var det møtet med guvernørene, der han sa at hvis han hadde vært ved Parkland-skolen hadde han løpt inn. NTB fikk det til å høres ko-ko ut, i likhet med forslaget om å bevæpne lærerne. Det høres ut som helt over the top.

Det er fordi man bøyer seg for en bestemt retorikk. Hvis man hører på andre stemmer forstår man fort at man blir lurt: Som Sean Hannity og Tucker Carlson påpeker: Det er ingen arbeidsplass av betydning som ikke har streng security. Skal det være store arrangement som Grammy, Ocar, BAFTA eller hva det måtte være, er det security all over.

Hvorfor er det da så ko-ko av presidenten å spørre: Hvorfor skal barna være ubeskyttet?

I fjor høst innførte Bjørnholt videregående skole sikkerhetssluser for å komme inn på skolen. De var lei av utenforstående som tok seg inn og laget bråk. Vi har hatt flere tilfeller av knivbruk på skolen. 4. september i fjor knivstakkk en 19 år gammel pakistaner en 16-årig jente på Hallvard videregående i Lier. Det kunne endt med drap.

Utviklingen er den samme. Det går mot mer og mer vold.

Den rådende tanke ønsker ikke å se på hva som skaper volden, hvem som utfører den og forsøker å brennmerke de som vil ta skjeen i en annen hånd.

De pisker opp en aggressiv idealisme som betyr mer vold.

Utviklingen løper parallelt på begge sier av Atlanteren. Forskjellen er at USA med Trump har fått en president som vil gjøre noe.

 

Bestill Douglas Murrays bok fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂