Innenriks


Foto: Harry Wad / Wikimedia Commons.

 

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at tidligere statsminister Odvar Nordli gikk bort i kveld. Våre varmeste tanker går til familien, sier Støre.

Ap-lederen sier at med Nordlis bortgang har en av de store lederne i arbeiderbevegelsen gått bort.

– Han var den jordnære, folkekjære politikeren som representerte det ekte sosialdemokratiet. Han gjorde en stor innsats for Arbeiderpartiet, men også for Norge. Vi husker ham som den slagkraftige retorikeren, men først og fremst som en politiker med sterk folkelig forankring, sier Støre i en pressemelding til NTB.

Odvar Nordli ble 90 år gammel.

Minnes samtaler
Støre minnes også sine personlige møter med den gamle Ap-høvdingen:

– Hans gjerning som stortingsrepresentant, statsråd og statsminister vil bli stående i Arbeiderpartiets historie. Han representerte hele landet, men vi vet at han alltid hadde hjertet sitt i Hedmark og på Stange. Jeg har gode minner fra samtaler med han i hans hjem på Stange, sier Støre.

24 år på Stortinget
Nordli var statsminister fra 1976 til 1981. Han ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Hedmark for første gang i 1961. Der var han fram til han ble fylkesmann i Hedmark i 1985, en jobb han hadde fram til han ble pensjonert i 1993.

Nordli var kommunal- og arbeidsminister i Trygve Brattelis første regjering fra 1971 til 1972. Under Brattelis andre regjering fra 1973 til 1976 var han parlamentarisk leder i Stortinget for Arbeiderpartiet.