Kommentar

Donald Trump hilser Erna velkommen til Det hvite hus. Trump er selvsikker, og han har en humoristisk undertone i sine svar. Men det går norsk presse hus forbi at han faktisk gjør det bra. Tirsdag hadde han et flere timer langt møte med 22 kongressrepresentanter, fra begge partier, om innvandringspolitikken. En time ble direktesendt på tv. Ingen annen president har gjort noe lignende. Det var Trumps svar til Michael Wolff og fake media: Se, jeg har full kontroll. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

Erna Solberg har et likefrem forhold til verdens mektigste mann. Norske journalister, derimot, er mest opptatt av å få erklært ham mentalt ustabil.

Den liberale presse i USA har gjort ubotelig skade på forholdet til USAs venner ved å gå til krig mot den kandidaten folket ville ha. Det gjør at allierte som Norge ikke er i stand til å tenke noe annet enn det de får servert av fake news-mediene i USA. Norske journalister klarer ikke trenge gjennom muren av propaganda. Slik blir de langsomt dummere.

Vi har ikke hørt ett eneste norsk medium som har klart å se at Russia collusion har to sider, og at den andre tegner et helt annet bilde. Det spiller ingen rolle om tre kongresskomiteer etterforsker Russland-sporet og er i ferd med å komme til helt andre konklusjoner. Norske medier har kun hørt på CNN, Washington Post og New York Times. Selv disse mediene bruker informasjon det går an å få forstand av, hvis man er kritisk. Men ikke hvis man jatter med. Da blir man litt dummere for hver dag, og det er dét norske journalister er blitt.

Blant dem hersker det en saueflokk-mentalitet som er frapperende.

NRK er høyborgen for Trump-hatet. Samtidig med at Erna var på vei inn i Det hvite hus, sendte Dagsrevyen et innslag om tre amerikanere som driver Pod save America, en podkast-serie. De jobbet for Obama og var hardcore Trump-fiender som spydde ut av seg de mest nedrakkende adjektiver.

Det siste i rekken er at Trump er mentalt uskikket til jobben. Selvfølgelig måtte NRKs Anders Magnus stille dét spørsmålet til statsministeren utenfor Det hvite hus: Hvordan oppfattet hun Trumps mentale helse?

Akkurat dét ville ikke Erna svare på. Hun syntes det ville være ufint. Hun kunne kostet på seg å si at var NRKs korrespondent som var ufin. Men det gjør ikke Erna. Diskusjonen i Washington går nok over hodet på henne. Det er fullt av andre ting. Men hennes medarbeidere burde fortelle henne at Trump-storyen er mer nyansert enn det norsk presse klarer å trøkke ut. Hvis norsk offentlighet får et skjevt inntrykk av USAs president, så er det amerikanerne de misforstår.

Vi ser norske skoleklasser hvor lærerne fremstiller Trump som en person de vekselvis skal forakte og hate. Elevene svarer de riktige tingene. Det er en naivitet som kommer til å bli kostbar for nordmenn.

USA bryr seg ikke. Det betyr ingenting for USA hva Norge synes om deres president. Men det har ikke gått opp for nordmenn at vår negativitet overfor Trump går ut over oss selv.

Tusen mennsker var samlet til en utsolgt forestilling på Sentrum scene med Pod save America-guttene. Venstresiden elsker å latterliggjøre Trump.

De forstår ikke at de lurer seg selv. Toget har forlatt stasjonen for lenge siden, og de står igjen på stasjonen.

La dem bare le.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» her.