Angrepet på politimannen og politikvinnen ble filmet av overgriperne og lagt ut på sosiale medier. Hendelsen skjedde i Champigny-sur-Marne (Val-de-Marne). På videoen ser man en politikvinne med rødt hår og hestehale som ligger på bakken mens hun sparkes av en mobb. Hun skriker av redsel mens hun forsøker å beskytte ansiktet sitt som mobben sikter sine spark mot. Hun sparkes rundt som en filledukke.

 

 

Videoene ligger på DamienRieus Twitter.

Politikvinnen var blant de første på stedet da et privat party gikk overstyr med hundrevis som forsøkte å trenge seg inn. Ved et mirakel kom hun seg til slutt unna da forsterkninger kom og ble sendt til sykehuset med hode og ansiktsskader.

Politikvinnen var på patrulje med sin sjef, lederen for ordenspolitiet i Chennevières-sur-Marne og de rykket ut da 300 mennesker hadde samlet seg for å ta seg inn på et nyttårsparty. Folkemengden hadde fått beskjed om at de ikke var invitert og at det ikke var plass til dem. De slo ned døren og presset seg inn før de ble evakuert av politiet.

Journalisten i Le Figaro spør seg om politiet kjente til den spente atmosfæren i nabolaget? Da politiet gikk ut av bilen ble de straks angrepet bakfra.

Lederen for ordenspolitiet forsøkte å komme seg unna ved å bruke tåregass. Ifølge flere vitner ble han tvunget til å trekke våpenet. Han ble også sendt til sykehuset med brukket nese, øyeskade og ansiktsskader.

President Macron lover at de skyldige som sto bak lynsjingen skal identifiseres og straffes.

Den republikanske opposisjonslederen Laurent Wauquie skrev på Twitter at «dette var et uhørt angrep på ordensmakten. Republikken utfordres konstant. Vi krever fast handling. Det er ikke en nærpolitistyrke vi trenger, men en sikkerhetspolitikk.»

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=AcJ-N547MO4

 

Le Figaro  Daily Mail  Fdesouche  Le Parisien  Le Monde

Kjøp Kent Andersens bok her!