Nytt

Ildkuler i luften mot Champigny politistasjon natt til søndag. Stillbilde Twitter.

Rundt 40 personer bevæpnet med metallstenger og bombekastere forsøkte å storme en politistasjon i en forstad til Paris lørdag kveld, opplyser fransk politi.

Politiet har delt en video som viser at det skytes mot politistasjonen rundt midnatt lørdag i Champigny-sur-Marne, sørøst for Paris sentrum.

(Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen)

Omlag 40 personer  forsøkte å storme politistasjonen, men lyktes ikke i angrepet. Politiet opplyser at det ble funnet åtte bombekastere i nærheten, i følge Independent.

Det voldelige angrepet på Champigny politistasjon ble utført med bombekastere ladet med forskjellige prosjektiler. Ingen politiansatte ble skadet, opplyste politiets hovedkvarter i Paris søndag.

Motivet for angrepet er imidlertid  uklart. Politistasjonen ligger ved et boligområde kjent for narkotikahandel, der politiet har den seneste tiden har satt inn ekstra styrker.

Champigny politistasjon har tidligere vært under angrep to ganger siden 2018, derav en gang tidligere i år under korona-lock down, skriver avisen.

Ordfører i Champigny Laurent Jeanne sa at angrepet kan ha blitt utløst av en mopedulykke som lokale innbyggere ga politiet skylden for.

– Det var et organisert angrep av rundt 40 mennesker som ønsket å kjempe. I noen dager har det vært anspent med folk som har en viss vilje til å kjempe mot politiet, sier han til lokale medier, i følge Independent.

Gerald Darmanin, Frankrikes innenriksminister, ga sin fulle støtte til politiet og skrev på Twitter: «Små gjengledere imponerer ingen, og de vil ikke avskrekke arbeidet vårt med å bekjempe narkotikahandel.»