Fransk politi befinner seg i nærheten av åstedet for terrordrapet på læreren Samuel Paty i Conflans-Saint-Honorine den 16. oktober 2020. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

En fransk politistasjon mottok trusler om hevn for Abdullakh Anzorov fordi politiet hadde drept ham etter at han skar hodet av læreren Samuel Paty sist fredag, skriver Le Figaro.

En stasjon tilhørende opprørspolitiet CRS i Bièvres utenfor Paris ble oppringt av en ukjent person fra et skjult nummer som sa:

«Dere drepte min tsjetsjenske bror. Dere kommer alle til å bli sprengt i luften. Dette er bare begynnelsen, horegjeng!»

Polititjenestepersonene som ble informert om saken, fikk beskjed om at det lød islamske sanger i bakgrunnen, opplyser den franske avisen.

Tidligere denne måneden forsøkte rundt 40 personer bevæpnet med metallstenger og fyrverkeri å storme en politistasjon i en forstad til Paris.

Det bor noe under 100.000 tsjetsjenere i Frankrike, som utgjør den største diasporaen av tsjetsjenere i Europa. Franske myndigheter er bekymret både for kriminalitet og radikalisering blant tsjetsjenere.

Tsjetsjenske gjenger som fikk forsterkninger fra mange steder i Frankrike, gjorde seg i sommer bemerket for sammenstøt med nordafrikanske gjenger i Dijon. Rundt 150 tsjetsjenere dro i sin tid fra Frankrike for å slutte seg til den islamske staten (IS) i Syria og Irak. Khamzat Azimov, terroristen som den 12. mai 2018 drepte en og skadet fire med en kniv i nærheten av Paris-operaen innen han ble skutt og drept av fransk politi, var også tsjetsjener.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂