Hva skjer den dagen innvandrergjengene går lei av å brenne biler og kaste stein på politiet? De franske forstedene ligger fremdeles foran i løypa, så Malmøpolitiet bør følge ekstra nøye med. Lørdag ettermiddag var det ikke nok for mobben i en av Paris’ forsteder å brenne bilene i nabolaget. De gikk liksågodt til angrep på politiet med Molotov-cocktails mens politimennene befant seg inne i bilene.

Midt på blanke dagen angrep et titalls maskerte menn politiet. To av politibetjentene ble så sterkt forbrente at de ble sendt rett til intensivavdelingen, mens to andre måtte ha sykehusbehandling. En av politibetjentene svever mellom liv og død for øyeblikket. Angrepet skjedde i et av de «sensitive» områdene, eller no-go zone om man vil. Da det kom forsterkninger til stedet, ble også de angrepet med Molotov-cocktails. «Man skulle tro det var planlagt og organisert», sa sjefen for det nasjonale politiet, Jean-Marc Falcone.

«On peut penser que c’était organisé et prémédité», a déclaré le directeur général de la police nationale, Jean-Marc Falcone

Det er stor narkotikaomsetning i området og politiet skulle sjekke et av overvåkningskameraene da angrepet skjedde.

39377de300000578-0-image-a-2_1476000325674

Både president Hollande og statminister Valls har kommentert saken. Alle visste på forhånd hva de vil si. At alt vil bli gjort for å finne gjerningsmennene og at de skal stilles for retten og straffes og at det er forferdelig at de angriper politiet som har til jobb å beskytte befolkningen. Også at det er et «feigt» angrep, selvsagt. Men igjen, ingen løsning på problemet. Nok en enkelthendelse.

Le Figaro beskriver hvordan man i ett år har forsøkt å gjenvinne territoriet. De snakker nå åpent om at territorier er gått tapt i Frankrike.

Depuis plus d’un an, la mairie tente de reprendre le territoire aux agresseurs à ce carrefour dit «du Fournil», du nom de la boulangerie voisine, et y a dans ce but installé une caméra de vidéosurveillance, que les policiers attaqués étaient chargés de surveiller.

Oppdatering:

Den sterkt forbrente politimannen er blitt lagt i kunstig koma.

Daily Mail  Le Figaro