Ti mot en, ingen nåde. Skjermdump fra video/Twitter

En 14 år gammel gutt med ukrainsk bakgrunn ble fredag 16. januar angrepet av en gjeng ungdommer, og utsatt for tildels rystende vold. Han ble blant annet slått i ansiktet med noe som ser ut som en hammer eller lignende. Angrepet ble fanget opp på film. Gutten ble etterlatt i stor fare for å dø.

Yuriy fylte 15 år på sykehuset. Han lå da i et såkalt indusert koma, mens legene forsøker å redde livet til den unge gutten, skriver Le Figaro.

Hans familie har forsøkt via sosiale medier å spore opp vitner til hendelsen, uten særlig hell. Ifølge moren Nataliya skal Yuriy vært sammen med fire venner som klarte å rømme da de ble angrepet av et titalls eldre ungdommer. Yuriy snublet, og kom seg ikke unna. Voldsmennene viste ingen nåde.

På sosiale medier beskrives angrepet som et rasistisk angrep. Mange skriver at det er arabere som sto bak angrepet. Men ingen er pågrepet, så etnisitet og bakgrunn til gjerningspersonene er ubekreftet. Politiet etterforsker saken som et drapsforsøk.

Marie Le Pen skriver på Twitter, i en kommentar til den grove volden på videoen hun legger ved:

Må vi venne oss til denne villskapen? Må vi venne oss til disse barbariske lynsjingene?
I dag #Yuriy, i morgen hvem?

Regjeringen kan ikke lenger lukke øynene for denne daglige ultravolden, og bare forklare den gjennom unnskyldningskulturen!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂