Sørumsand stasjon. Foto: Jan-Tore Egge / Wikimedia Commons.

Tettstedet Sørumsand, som ligger langs Kongsvingerbanen i Lillestrøm kommune, har den senere tiden vært plaget av ungdomsgjenger som driver både med vold og hærverk, skriver Romerikes Blad.

Fenomenet er kommet på dagsorden for alvor etter at en ung kvinne som stod og ventet på toget på Sørumsand stasjon, nylig ble brutalt sparket ned bakfra av en ungdom som tok fart, hoppet og rammet henne potensielt livsfarlig midt i ryggen.

Videoopptak av den sjokkerende voldshandlingen har sirkulert i sosiale medier. Document ønsker ikke å fremheve videoen, som gjør et skremmende inntrykk – men de som orker, kan se den her.

Stillbilder er uansett nok til å vise hvordan ungdommen først nærmer seg kvinnen bakfra,

for deretter å hoppe opp og sparke henne i ryggen.

Kvinnen faller,

og blir like etter liggende igjen på asfalten.

Politiet uttaler seg nokså avmålt om den potensielt dødbringende volden:

– Her er det en ung gjerningsperson med en adferd som tyder på svært liten grad av utviklet empati og evne til å tenke konsekvenser av sine handlinger. Dette er en svært stygg voldshendelse. Den rammer en person som ikke har mulighet til å forsvare seg mot angrepet. Skadepotensialet ved en slik hendelse er høyt, sier seksjonsleder Trond Øren for nærpolitiet i Lillestrøm til Indre Akershus Blad.

Øren tror tilsynelatende at den skjødesløsheten i oppdragelsen som fikk et slikt foreløpig punktum på Sørumsand stasjon, er noe de foresatte liksom bare kan trylle bort:

– Hva tenker du om videoen?

– Den bør være en alvorlig vekker for en del foreldre som i langt større grad må engasjere seg i hva barna deres foretar seg på fritiden og hvilke miljø de vanker i.

For en uke siden rykket politiet ut til en annen voldsepisode, der en gutt ble slått i hodet av tre andre gutter, skriver Romerikes Blad.

Det hele føyer seg inn i et generelt bilde av økende utrygghet i det offentlige rommet:

– Politiet har fått en del meldinger om ungdomsansamlinger på Sørumsand. Meldingene går at disse utøver ordensforstyrrelser, skadeverk og sprer frykt blant lokalbefolkningen. Politiet ser alvorlig på dette og har satt inn tiltak for å gjenopprette ro og orden. Vi har økt patruljeringen på Sørumsand den siste tiden, og satt inn målrettede tiltak i forebyggende øyemed, sier Øren.

Tettstedet med ca. 5000 innbyggere ligger langs Glomma snaut to mil fra Lillestrøm.

Det er imidlertid ikke bare lokale ungdommer som er med i gjengene, men også tilreisende ungdommer fra Oslo.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.