Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier at regjeringen skal vurdere å endre passloven etter NRKs avsløringer om at norske barn forteller om grov mishandling på skoler i Somalia.

Etter et møte med åtte statsråder torsdager sier Listhaug at de har kommet frem til flere mulige tiltak.

Blant annet skal de se på muligheten i passloven for å inndra pass hvis man er redd for at noen skal stikke av med barna til utlandet

– Dersom det er grunn til å være redd for at familier planlegger å ta med seg barn ut av landet og sende dem til koranskoler av denne typen, så må vi vurdere muligheten for å inndra passet til barnet, sier integrerings- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Detaljer i hvordan dette kan gjennomføres vil bli diskutert og utredet i løpet av de neste to ukene.

Stoppe NAV-penger

Regjeringen vil også se på muligheten for å begrense muligheten til at folk mottar økonomisk støtte mens de er i utlandet.

Det er allerede slik at hvis man tar med seg barna ut av landet og de er der i mer enn tre måneder, så mister man muligheten til å få kontantstøtte og barnetrygd. Nå sier Listhaug at de vil utvide ordningen.

– Vi vil også se på muligheten for at man skal miste barnetillegget knyttet til andre typer ordninger, sier Listhaug.

Tiltakene kom på bordet under en mini-regjeringskonferanse som Listhaug kalte inn til etter at ungdommer som har vært på koranskole i Somalia fortalte rystende historier om mishandling til NRK onsdag. Sju statsråder og en statssekretær fra åtte departement deltok på møtet.

Ungdommene har fortalt hvordan de er blitt lurt med til Somalia av slektninger og deretter etterlatt på en koranskole som de hevder benytter grusomme fysiske avstraffelsesmetoder. En av dem fortalte hvordan lenker og kjettinger ble festet til anklene, en annen om hvordan han ble slått med stokker til han besvimte.

 

NRK: Vurderer å endre passloven etter NRK-avsløringer

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂