Nytt

Bildet: Fra reportasjen i Dagsrevyen. Bilde fra en forbedringsanstalt som i virkeligheten var et fengsel.

Sylvi Listhaug vil gjøre noe med at norskfødte sendes på forbedringsanstalter i utlandet, slik Dagsrevyen har dokumentert.

– Vi trenger å ta tak i noen saker og få prøvd dem for retten. Det som er interessant nå i starten, er å se på om disse sakene blir anmeldt, sier Listhaug til NRK.

Listhaug møtte onsdag forsker Anja Bredal for å få innspill til mulige løsninger.

– Barnevernet må få mulighet til å bruke hele sitt register av tiltak, også når barna er i Somalia. Da må kanskje barnevernsloven endres, sier Bredal til NRK. Hun mener barnevernet må få rettslig grunnlag til å hjelpe selv om barnet er i utlandet.

Forrige uke innkalte Listhaug flere statsråder til hastemøte etter at fire norske ungdommer i en NRK-reportasje fortalte om grusomme opplevelser på en koranskole i Somalia.

– Vi må få på plass systemer som gjør at barn og unge blir fanget opp før de blir sendt ut av Norge mot sin vilje, sier Listhaug. (NTB)

Barnevernet kvier seg for å gripe inn i familier med ikke-norske foreldre i Norge. Den enkleste løsningen vil være å bruke økonomiske pressmidler. Men da må det ligge politisk vilje bak.

 

Kjøp Walter Laquers «Det ufattelige var sant» fra Document Forlag.