Sakset/Fra hofta

De har fått nok i Drammen. Mer enn nok av Gilani-sirkuset. I en lederkommentar i Drammens Tidende, skriver ansvarlig redaktør Kristin Monstad:

På sosiale medier varsler enkelte drammensere sarkastisk at de nå har gått til innkjøp av popkorn for å følge siste episode av Sirkus Gilani i Drammen. Forestillingen på den politiske scenen i Drammen er så ellevill at vi av og til må klype oss i armen.

Redaktør Monstad går til fullt angrep på den forhenværende venstrepolitikeren som er blitt Johan uten Land – eller Vara uten Oppgaver.

Med sitt skitne spill river varaordfører Yousuf Gilani ned tilliten til politikken og byens omdømme i rasende fart. Nå har han også ribbet Venstre for all makt i Drammen.

Her legges det ingen fingre i mellom. Dommen er nådeløs:

Foreløpig synes ingen å være i nærheten av å klare å sette en stopper for Gilanis hemningsløse herjinger.

I dag angrer nok ordføreren og de andre politikerne som styrer Drammen bittert at de ga Gilani varaordførervervet i forhandlingene høsten 2015.

Den selverklærte brubyggeren mellom minoritetssamfunnet og storsamfunnet viste seg å være flinkere til å brenne bruer enn til å bygge dem.

Deretter følger historien om hvordan Gilani stemte ned en sak om revitalisering av Marienlyst-området i Drammen. Denne saken var nedfelt i samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre. Men den ble lagt død som følge av at Gilani stemte mot sitt eget parti. Deretter meldte han seg ut av Venstre.

Som et siste lille farvel til Venstre sendte Gilani en e-post til lokallaget med en trussel til Venstre-leder Reidar Foehling:

«Jeg vil informere media om dine verv i andre foreninger samt «rykter» jeg har om deg som er etterprøvbare. Har fått mange henvendelser med dokumentasjon vedrørende deg og ditt virke. Du kan velge om du vil trekke deg som leder av Drammen Venstre og unngå enda mer bråk rundt partiet. Ta det som et vennlig tips. Takk for meg enn så lenge,»

Det hele viste seg å være en tom trussel. Men Reidar Foehling ble liggende søvnløs. – Veldig ubehagelig, sa han.

Gilani har kun søkt om permisjon frem til sommeren 2018. Han er fremdeles varaordfører på papiret.

Det er uholdbart, skriver redaktør Monstad. Han bør trekke seg ut for resten av perioden og ta med seg hele sitt navn og rykte ut av drammenspolitikken. Hun avslutter med:

Kjære Gilani, det er nok nå.

Den type krumspring Gilani bedriver er velkjent i Storbritannia under betegnelsen «paki-politics». Det betyr rett og slett at de viderefører den korrupte politikken slik de kjenner den fra hjemlandet. London måtte de sette en hel bydel under administrasjon for noen år siden som direkte følge av vanstyret det førte til.

Drammens Tidende