Nytt

President Donald Trump sier han kan komme til å behandle Manhattan-terroristen Sayfullo Saipov som en «enemy combatant», hvilket betyr at han kan holdes utenfor det amerikanske rettsvesen og sendes til Guantanamo.

Lindsay Graham og John McCain støtter presidenten: Angrepene i Boston, San Bernardino, Orlando og New York må sees i sammenheng: De er åsted for krigshandlinger. Det spiller ingen rolle om angrepene skjer utenfor USAs grenser eller innenfor. De er krigshandlinger. Da gjelder andre regler.

Legalt kan Trump gjøre dette. Men demokratene og liberale medier motsetter seg det. Obama klarte ikke å få stengt Guantanamo. Men nå er Trump president. Det gjør demokratene og mediene mer radikale. De motsetter seg alt Trump gjør og behandler det som brudd med amerikansk praksis.

Det er selvsagt tøv. Obama fortsatte George W. Bushs politikk med å drepe med droner og special forces, og Guantanamo ble ikke stengt.

Men fordi demokratene og liberale medier senser at Trump vil føre en annen politikk, at han legger opp til et kursskifte, reagerer de på forhånd.

De har gjort seg selv til gisler av Obamas politikk, og forsvarer den selv om den har spilt fallitt.