Kommentar

Bildet: Byrådsleder Raymond Johansen skryter av at han har bodd i Groruddalen hele sitt liv og latt barna vokse opp der. Hvor lenge er det siden? Når han denne uken møtte Høyres Erik Lae Solberg i Politisk kvarter for å snakke om utplassering av overvåkingskameraer på skolene, var han sterkt i mot. Raymond mente det ville stigmatisere. Han står fortsatt for dialog, når selv Høyre-folk forstår at det bare vil gjøre problemene større og dypere. På den måten vil Ap «eie» konsekvensene og det kan bli vanskelig å løpe fra den politiske regningen.

NRKs TV-ordskifte torsdag kveld ble en merkelig forestilling. En rekke personer var tilkalt for å drøfte brutaliseringen av skolemiljøene i visse Oslo-strøk – uten å berøre problemets årsak. Debattantene gikk som katten rundt den varme grøten.

Alle vet at det er islamiseringen av skolenes nærmiljø i Groruddalen som er årsak til forråelsen, men dette var et ikke-tema i «Debatten». Muhammedanernes voldskultur er tabu i NRK og resten av Medie-Norge.

Vi har en rekke ganger for eksempel sendt e-poster til Aftenposten uten å få svar når avisen underslår for sine lesere at alvorlige forbrytelser i Oslo er begått av muslimske innvandrere. Det avgjørende journalistiske poenget er jo at forbryterne er muslimer. Hadde det dreid seg om finnmarkinger eller nordtrøndere, ville det vært opplyst, men ikke når det er asiatiske og afrikanske innvandrere som står bak.

For kort tid siden ble en ung jente voldtatt i Kopervik på Karmøy. Haugesunds Avis underslo for sine lesere at den pågrepne og siktede overgriperen var en asylsøkende muslim. Mediene har en underliggende dagsorden og da skal nyheter friseres og journalistikkens grunnregler tilpasses den politiske korrekthets normkrav.

Groruddalens drabantbyer var en gang et godt eksempel på sosialdemokratisk velferdspolitikk av beste merke. Glemt var arbeidsfolks usle boligstandard i gamle gråbeingårder. Nå fikk folk gjennom boligkooperasjonen eie sine egne boliger med god standard og levelige bokostnader. Folk kunne reise ryggen og kjenne huslig trygghet.

Idyllen ble vendt til mareritt da de politiske elitene foretrakk fjernkulturelle og importerte lykkesøkere fremfor egne landsmenn som beboere. Nordmenn ble skviset ut. Resultatene er tydelige for alle: Brutaliserte miljøer, narkosalg i skolegården og utenfor skoleporten, vold og elendighet. Rektor ved en videregående skole på Stovner slo nylig alarm fordi han som skolens leder ikke lenger kunne innestå for elevenes og personalets sikkerhet. Elevene søker seg til trygge skoler. Det samme gjør lærerne.

Muslimske gjenger utenfra tar seg inn i klasserom og banker opp elever. Skrekkslagne medelever tør ikke melde fra av frykt for represalier. Politiets talsmann i «Debatten» fremholdt at dette er planlagt vold for å få kontroll over skolemiljøene, hvor muslimske bander rekrutterer nye banditter.

Politikernes svar er løsprat – og sosionomer. Hvis en får et korps av sosionomer på hver skole, blir idyllen gjenopprettet. For et narrespill! Da norsk arbeiderklasse befolket Groruddalen, var det ikke behov for adgangskontroll og vektere på skolene. Muslimene utgjør forskjellen. Det nytter ikke å bortforklare volden med fattigdom. For 60 år siden var de fleste familier fattige, men skolene trengte ikke vektere av den grunn.

Forråelsen av skolemiljøene er foreløpig et Oslo-problem, men bare vent! Råttenskapen vil spre seg. Problemene har ikke oppstått av seg selv, men er en uvegerlig konsekvens av en villet politikk – oppfunnet og iverksatt av blåøyde politikere som har sviktet sine egne velgere for i stedet å falle på kne for fremmede inntrengere.

I kombinasjon med den islamske voldskulturen blir resultatet katastrofalt.

 

Ragnar Larsen har lang fartstid i pressen, som redaktør i Arbeidets Rett, Røros, Nordlands Framtid, Bodø og til sist Haugesunds Avis. Innimellom Nordlands Framtid og Haugesunds Avis var han i ni år banksjef i Nordlandsbanken.