Nytt

18-åringen som sitter arrestert mistenkt for bomben på t-banen i London fredag morgen, er fra Bagdad og kom til Storbritannia for et par år siden. Han har vært boende hos et eldre ektepar som har vært fosterforeldre for hundrevis av barn, men denne gutten klarte de ikke.

Naboer forteller at politiet har vært jevnlig å se. For et par uker siden ble han transportert hjem av politiet. Men i tillegg har det vært sivilkledt politi på farten, kan naober fortelle. De fikk følelsen av at det var noe spesielt på gang.

Det kan godt være at det var dette som fikk Trump til å si at gjerningsmannen var en kjenning. Men det fikk britene til å gå av skaftet. Europeere er redde, redde for noe de ikke fatter, redde for å miste kontrollen, hvilket de åpenbart har gjort.

Hvis bomben hadde gått av som planlagt, trolig under Westminster stasjonen, ville hundrevis av mennesker blitt drept eller blitt lemlestet.  Det er vanskelig å forestille seg, eller forholde seg til, at noen med overlegg planlegger noe slikt.

Nabolaget i Sunsbury-on-Thames ble også skaket opp fredag kveld. De fikk et minutt på seg til å rømme hjemmet.

Residents of the Sunbury neighborhood where an armed police search started Saturday were evacuated in a rush and kept away for nearly 10 hours before they were allowed to return to their homes.

En 21-åringen er også arrestert. Det blir ikke lett å si det var en ensom ulv.

Fem angrep på seks måneder. Det tar på.

Terror utløser noen merkelige krefter hos de som berøres, og det er ikke gitt hvor dette ender.

Sikkerhetsnivået er tatt ned fra «kritisk» til nest høyeste.

IS har påtatt seg ansvaret.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/17/parsons-green-attack-iraqi-refugee-suspected-trying-bomb-tube/