Den 16-årige piken som ble arrestert 13. januar, planla å bombe den jødiske skole i København, fremgikk det da tiltalebeslutningen ble lagt frem for Retten i Holbæk tirsdag. Hun er tiltalt efter terrorparagrafen. Det samme er en 24-årig mann som har vært i Syria.

Politiet fandt bombemanualer hjemme hos pigen i Kundby. Hun  havde eksperimenteret med sprængstoffet TATP og hensigten var at bombe Sydskolen i Fårevejle. Hun havde også forsøgt at gå til anskaffelse av diesel og gødning. 24-åringen er anklaget for at have assistered henne. Da hun ble arrestered 13. januar kom Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste for å bistå.

Pigen er konvertitt til islam.
Politiet mistænker 16-årig pige for bombeplaner mod jødisk skole i København
En 16-årig pige er mistænkt for at ville bombe Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Carolineskolen

Billedet viser inngangsporten til Carolineskolen i København, som pigen ønsket at terrorbombe, ifølge politiet. Porten sier også meget om jødisk liv i et nordeuropeisk damokrati anno 2016.