Nytt

Under et intervju med politiet i programmet Åsted Norge, får vi et innblikk i hva en av de straffedømte utviste asylsøkerne tenker. Han kom til Norge som mindreårig for to år siden og har i løpet av den tiden blitt dømt for 17 lovbrudd.

Han har hele tiden nektet å oppgi hvem han er og hvor han er fra. Det kreves fire politimenn for å sende ham ut av landet – for de andre passasjerene på flyet skal kunne føle seg trygge. Han skal returneres til et land i Nord-Afrika.

Åsted Norge kunne fastsette identiteten til seks av de åtte etter tips. 

Nord-Afrikaneren som skal sendes ut hadde klar bekjed om hva han drømte om i fremtiden: – Jeg vil skaffe meg Kalasjnikov og komme tilbake for å skyte mennesker. For Allah.

Tolken foreslår at det er til Syria han vil reise for å skyte mennesker, og legger dermed disse ordene i den utvistes munn.

Hans tilfelle illustrerer hva som er blitt sluppet løs på den norske befolkningen. ID-løse kriminelle utlendinger og asylsøkere må fengsles.

– De som begår kriminalitet og skal ut, de bør befinne seg i fengsel og ikke ute blant folk, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug.

TV2