Den 35 år gamle afghaneren som er siktet for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud, var blitt utvist fra Norge og hadde frist for utreise den 7. februar 2013.

Opplysningene taler for seg selv, og veien er kort til «the blame game»:

Utlendingsdirektoratet (UDI) er instansen som behandler søknader fra utlendinger som vi bo i Norge, og som har ansvaret for utvisningssaker. UDI har heller ingen forklaring på hvorfor afghaneren kunne være så lenge i landet.

– Vi sender utvisningsvedtak til politiet. Det er politiet som har ansvar for å sende vedkommende ut av landet, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Grimsmo.

Det er kjent at personer uten oppholdsgrunnlag i Norge fra tid til annen begår kriminalitet, til dels alvorlig sådan. Denne grusomme påminnelsen skulle vi helst ha vært foruten.

Skal det gå like raskt i glemmeboken som trippeldrapet på Årdalsekspressen, eller kan noen voksne mennesker snart erklære norsk utlendingeforvaltnings år null? Den innbilte idyllen er dødelig.

 

VG: Drapssiktet far (35) var utvist fra Norge

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂