UDI har endret reglene for familiegjenforening for folk fra Afghanistan, slik at søkere slipper å møte opp personlig ved den norske ambassaden i Pakistan. Søknadene kan nå sendes av referansepersoner i Norge.

Meldingen om disse endringene kom i NRK Nyhetsmorgen, mandag morgen, men er ikke å finne på UDIs forside over aktuelle nyheter.

Skjermdump: UDI

Den norske ambassaden i Kabul er nå stengt på ubestemt tid.

Endingene kan ha sammenheng med at en afghansk kvinne ikke fikk med seg sin 11 år gamle sønn da hun ble evakuert fra Kabul i august.

En norsk-afghansk kvinne som ble evakuert fra Kabul, måtte reise uten sin 11 år gamle sønn. Nå innrømmer UDI feil i saksbehandlingen.

Kvinnen ble evakuert fra Kabul, men hadde ikke papirer på at sønnen kunne bli evakuert med henne. Den tillatelsen fikk hun av UD og UDI da hun hadde landet i Norge, opplyser NRK.

Den norsk-afghanske kvinnen har i ni år forsøkt å få familiegjenforening med sønnen.

– Det vi har sett nå, er at vi dessverre har gjort en feil som har medført forsinkelse for denne gutten og hans familie, og det beklager vi, sier Wenche Fone, avdelingsdirektør asyl i Utlendingsdirektoratet.

Forsinkelsen i klagebehandlingen kan ha medført at familien har ventet i om lag tre år. (NTB)

Les også:

Afghanere blir aldri som oss, uansett om de kommer hit

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂