Det utviste paret avventer nå en videre rettsprosess. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den syriske familien som den siste tiden har bodd i asyl i Bremnes kirke på Bømlo, får nå forlate kirkeasylet, og bo i sitt hjem i lokalmiljøet inntil videre.

Familien, eller paret, fra Syria, gikk nylig i kirkeasyl for å slippe å bli utvist. Norske myndigheter mener de har fått opphold i Norge basert på falske opplysninger om sin bakgrunn.

Document omtalte dette for få dager siden, se sak under.

Familien har bodd i kirkeasyl i Bremnes kirke på Bømlo siden fredag 19. mai, den samme dato de skulle sendes ut av Norge.

Nå har saken tatt en ny vending, og paret kan rett og slett dra tilbake til sitt hjem i Bømlo og sette seg i sofaen der, til tross for at de er utvist fra landet.

NTB melder om saken.

– Familien skal nå ut av kirkeasyl. De er veldig takknemlige for at politiet har vist forståelse for den vanskelige situasjonen de er i og gleder seg til å komme hjem, skriver advokatfullmektig Anela Ferati i en epost til Vårt Land.

Paret har nemlig fått en utsatt utreisefrist, og kan i første omgang fortsette sitt opphold i Norge uforstyrret en måneds tid til.

Den 21. og 22 juni skal tingretten ta stilling til om de får bli i landet helt til hovedsaken deres mot staten er behandlet.

Det er syv år siden familien bosatte seg på Bømlo etter å ha fått opphold i Norge.

Dette oppholdet ble så tilbakekalt for mor og far i familien, og myndighetene krevde at de to skulle forlate landet.

Men paret varslet at de ville ta UDI og Utlendingsnemndas vedtak til retten. Sommeren 2021 varslet Utlendingsdirektoratet (UDI) at de ønsket å tilbakekalle foreldrenes oppholdstillatelse og barnas statsborgerskap.

Status per nå er altså at de fortsatt oppholder seg i Norge, som om intet er skjedd, i påvente av nye runder i rettsapparatet.

Mange vil mene at det man her er vitne til, er et klassisk eksempel på den type trenering som kjennetegner slike saker.  Gjennom lange ankeprosesser, med god hjelp av advokater og andre støttespillere, kjøper man seg stadig ny tid i landet.

Til slutt blir det det gjerne til at nettopp den lange botiden i Norge, blir et avgjørende argument for at de bør få være i landet.

Det finnes mange eksempler på at innvandrere som først skulle utvises, endte opp med å bli boende i Norge for godt, som et resultat av slike uthalingsprosesser.

Les også: 

Skulle forlate landet i dag: Syrisk par går i kirkeasyl på Bømlo

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.