Bremnes kirke. Foto: Facebook

Mor og far i en syrisk familie gikk fredag i kirkeasyl i Bremnes kirke på Bømlo, samme dag som de var bedt om å dra fra Norge.

Et syrisk foreldrepar som skulle utvises fra Norge, har gått i såkalt kirkeasyl i Bremnes kirke på Bømlo. Herfra vil paret ved navn Jakarian så føre en juridisk kamp mot myndighetene, i håp om at de til slutt skal få bli likevel.

Underveis kan de påregne støtte fra diverse krefter i lokalmiljøet, og ikke minst fra kirkens folk.

Nå varsler Jakarian-paret at de vil gå til sak mot staten, skriver Vårt Land.

Det er sju år siden familien bosatte seg på Bømlo etter å ha fått opphold i Norge, melder NTB.

Men senere ble det stilt spørsmål ved grunnlaget for oppholdstillatelsen.

UDI hevdet nemlig at familien hadde fått armensk statsborgerskap i 2013, og at det var Armenia, og ikke Norge, som derfor skulle gi dem asyl.

Familien har ikke visst at de hadde armensk statsborgerskap og mistenker smugleren for å misbruke de syriske dokumentene til å lage armenske pass som kunne selges videre, forklarer advokaten deres, Anela Ferati, til avisen Bømlo-nytt.

Familien har ikke fått medhold i dette. Sommeren 2021 varslet Utlendingsdirektoratet (UDI) at de ønsket å tilbakekalle foreldrenes oppholdstillatelse og barnas statsborgerskap, forklarer advokat Ferati,

Fredag 19. mai var dagen myndighetene satte som siste frist for at far og mor i familien skulle forlate landet. I stedet gikk de to altså i kirkeasyl.

Document har tidligere omtalt hvordan nettopp slikt kirkeasyl tidligere har vist seg å være en «omvei» til varig opphold i Norge (se sak under). Man satser rett og slett på å utmatte norske myndigheter, og appellere til den generelle norske godheten osv.

Lokale støttegrupper vil gjerne jobbe iherdig for at de skal få bli, og til slutt gir gjerne myndighetene etter.

Les også: 

Kirkeasyl garanterer nå for opphold i Norge

 

Velkommen til lesermøte! 

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.