Nytt

En rørlegger oppdaget tilfeldigvis bombefabrikken gjennom vinduet, og meldte straks fra til politiet. Kort etter evakuerte politiet naboene og stormet leiligheten.

Leiligheten var tom, men politiet fant gassflasker, elektriske ledninger og kjemikalier som kan brukes til å lage sprengstoffet TATP (nitrogenperoksid) som IS-jihadister tidligere har benyttet. Arabiske tekster ble også funnet på stedet.

Politiet har arrestert to menn på 36 og 47 år og de er på leting etter flere i forbindelse med bombefabrikken. De to arresterte var ikke tidligere kjent for terrorpolitiet.

I Frankrike har man etter 31. august innført nye regler for kjøp av produkter som kan være bestanddeler til produksjon av eksplosiver. Man må identifisere seg og forklare hva man har tenkt å bruke produktene til.

I en video intervjuer Le Figaro de evakuerte naboene. De blir filmet fra brystet og ned slik at deres identitet ikke skal bli kjent. De er farlig å uttale seg om jihadister. De har som regel et nettverk.

Le Figaro