Nytt

I Norge debatteres det hvorvidt frisører kan nekte hijabkledde som kunder, mens man i Frankrike er opptatt med å arrestere fanatiske muslimske jenter som planlegger terror.

Den planlagte terroraksjonen i Paris som ble avverget på lørdag, førte til en større etterforskning av nettverket rundt de to arresterte jihadistene, og politiet gikk idag til aksjon mot tre radikaliserte kvinner. De tre kvinnene hadde ikke tenkt til å overgi seg til politiet. En av dem forsøkte å drepe en politibetjent med kniv, men ble selv skutt av politiet. Politimannen slapp unna med et stikksår i skulderen. Jihadkvinnen som ble skutt ble «nøytralisert», ifølge Le Figaro.

De tre kvinnene ble arrestert i Boussy-Saint-Antoine, rundt tre mil sydøst for Paris.

To andre par er også plassert i varetekt i forbindelse med saken.

Le Figaro  Aftonbladet  Reuters