Lørdag 18. mai ble Théo Perelle skutt i utkanten av byen Caen (Calvados). Tre mistenkte ble avhørt av politiet, og en av dem er blitt anklaget for mord. Ytterligere tre mistenkes å ha flyktet til Algerie. Politiet leter etter dem og anklageren Carole Etienne sier at «Samarbeidet mellom franske og algeriske rettsmyndigheter fortsetter.»

Théo døde på sykehuset den påfølgende dagen som følge av skuddskadene. Hans venner organiserte søndag 26. mai en fredsmarsj til minne for Théo og samlet inn penger til foreldrene for å hjelpe til med begravelsen. Théo hadde ingen forbindelser med noe narkotikamiljø, var ikke ingen kriminell og var helt ukjent for politiet. Derimot var han en ivrig fotballspiller og fotballklubben minnes ham:

I 2017 ble en annen ung mann ved navn Théo (22) arrestert av politiet under mistanke om narkotikaomsetning. Han anmeldte politiet for vold og hevdet å ha blitt sodomisert med politibatong. Dette førte til voldsomme opptøyer over hele Frankrike og store demonstrasjoner fra mange organisasjoner. Bare i Paris deltok CRAN (de mørkhudedes forening), la Ligue des droits de l’homme (menneskerettsorganisasjon), MRAP (Antirasistisk forening), SOS-Racisme, CGT (arbeiderforening), UNEF (studentforening) og FSU.

Du har sikkert gjettet at Théo fra 2017 ikke er etnisk fransk. Og det er korrekt. Over 250 personer ble arrestert i de voldsomme opptøyene som fulgte.

I dagens Frankrike blir en fransk Théo på 18 år skutt og drept for å ha sett på noen med «et stygt blikk». Venner og familie sørger. Og det er det.

Slik må en Théo se ut hvis han skal få noen sympati. Da er det rasisme, politivold og krenkelser som gjelder. Dette er saker som de proffe demonstrantene ønsker å fronte. En vanlig fransk ungdom som liker å spille fotball og som skytes og drepes av en innvandrergjeng har ingen politisk verdi.

«Justice for Theo» – de ser man ikke noe til når etnisk fransk ungdom drepes.

En innvandrer-Théo får sykebesøk av presidenten. Hvem skal besøke 18 år gamle Théo Perelles foreldre og beklage på vegne av Frankrike?

Le Parisien   Le Figaro   Tendanceouest

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.