NTB

Frankrikes hovedstad Paris og storbyen Marseille stanser all kollektivtransport på kveldstid i et forsøk på å hindre ytterligere uro og opptøyer.

Opptøyene etter at en 17 år gammel gutt ble skutt og drept av en politimann i Paris tirsdag, har spred seg i hele landet. Tre netter på rad har det vært voldsomme sammenstøt, hvorav de verste i hovedstaden.

I Paris vil verken busser eller trikker gå etter klokken 9 på kvelden i en ubestemt periode som følge av opptøyene. Ifølge transportmyndigheten IDFM innfører de tiltaket for å sørge for sikkerheten til passasjerer og ansatte.

Frankrikes nest største by Marseille stanser også all kollektivtransport fra klokken 7 fredag kveld, men det er uvisst hvor lenge tiltaket vil vare. I tillegg har lokalmyndighetene innført forbud mot demonstrasjoner i den sørlige byen fredag.

Den franske regjeringen møtes til et krisemøte fredag ettermiddag for å diskutere ytterligere tiltak for å gjenopprette orden i landet.

(©NTB)

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.