Nytt

Bildet: Donald Trump taler til politifolk på Long Island University i Brentwood, New York, om kampen mot den farlige MS-13 banden som man anslår har 10.000 medlemmer i USA. De har begått noen bestialske drap. Trump sa «rough them up a bit will you» og dette ble øyeblikkelig utlagt som en license til politvold, men ansiktene til politifolkene viser at de forstår humor. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Donald Trump har undertegnet loven om nye Russland-sanksjoner. Flertallet i Kongressen var så stort at det med letthet hadde overtrumfet et veto. Trump hadde ikke noe valg.

Sanksjonene er et takk-for-sist fra Kongressen for russernes innblanding i valget. De rammer Russland på det mest sårbare punkt: Energi. Det gjør de ved å forby firmaer som handler med amerikanske å ha business med russerne.

Dette er særlig Tyskland misfornøyd med. De gjør store forretninger med Moskva.

Som det ble sagt på Fox News imorges: Trump har rammet russerne økonomisk ved å satse på fracking, kull og gass. Han øker produksjonen av amerikansk olje og gass og har gjort USA til en energieksportør. Putin er ikke glad for at USA leverer LNG-gass til Polen. Da mister Russland sitt nakketak på Europa.

Det samme gjelder satsingen på forsvaret. Det er heller ikke i Putins interesse at USA blir sterkt militært.

Disse faktorene overser mediene, eller de vil ikke se dem.