Familien Salomon var samlet til sabbat for å feire fødselen til deres barnebarn samme dag. Bordet sto dekket og ventet på gjestene. Døren var åpen.

Men inn steg Omar al-Abed (19) med en stor kniv i hånden. Han gikk løs på familien, og drepte faren Yosef Salomon (70), datteren Chaya (46) og sønnen Elad (36).

Yosef Salomon (70) og datteren Chaya (46)

På et øyeblikk var scenen forvandlet til et blodbad.

Salomons bor i bosetningen Halamish, og al-Abed var fra en landsby i nærheten. Det er ikke usannsynlig at han er påvirket av den opphissede stemningen rundt adgangen til Tempelhøyden i Jerusalem.

Det var ti mennesker i huset. Yosefs kone ble alvorlig såret. Da hun kom til bevissthet lørdag fikk hun høre at mannen og to av deres barn var drept. Men midt i all sorgen: Kona til deres yngste sønn hadde åndsnærværelse nok til å skysse barna inn i et rom og låse det. Hun fikk også ringt politiet.

Men den som handlet var en ung soldat som var nabo. Han hørte skrikene og forsto øyeblikkelig hva som foregikk. Han styrtet mot huset og så al-Abed gjennom vinduet og skjøt uten å nøle. Abed falt om, uskadeliggjort, men ikke mer enn at han gikk løs på redningspersonell som ankom.

Han ble selv innlagt på sykehus over natten, men kunne overleveres til sikkerhetstjenesten lørdag. Der erkjente han at det var bråket rundt Tempelhøyden som drev ham. Han hadde hatt med seg en Koran og foretok rituell rens før han klatret over sikkerhetsgjerdet, vel vitende om at han neppe ville komme fra det med livet.

Alvorlig sikkerhetssvikt gjorde drapene mulig. Abed kunne spaserer to kilometer til fots uten å bli oppdaget. Han hadde lagt ut en Facebook-postering hvor han fortalte hva han hadde tenkt å gjøre. Da han klatret over gjerdet gikk alarmen, men bare i det lokale kontrollsenteret. Vaktene fikk ikke med seg at det hadde skjedd en inntrengning. Abed kunne derfor gå de 150 metrene til Salomons hus og begå udåden.

 

http://www.timesofisrael.com/terror-at-halamish-when-a-familys-shabbat-celebration-turned-into-a-bloody-massacre/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂