En eldre mor og en søster i Udon Thani var fortvilet da de søndag fikk vite at deres sønn og bror var blant de 11 thailandske arbeiderne som ble tatt til fange av Hamas-krigere.

Khian Phankong (85) og Urai Chanthachart (61) brast i gråt da de fikk vite at Boonthom Phankong (45) var tatt som gissel, skriver The Nation.

De to kvinnene forteller at Boonthom hadde jobbet i Israel i fem år sammen med sin kone Natthawee Moolgun, som kommer fra Khon Kaen. Paret ble tatt til fange av Hamas etter den militante gruppens angrep på Israel.

Khian sier at hun er svært bekymret over nyheten om sønnens tilfangetakelse og ber for at han blir løslatt.

Boonthom er det yngste av hennes ni barn.

– Vi savner ham veldig og frykter at han er i fare. Vi ber for at han skal komme trygt hjem til søsknene sine, sier Urai.og legger til:

– Vi håper at alle hellige ting vil beskytte vår bror og svigerinne.

Noppadol Jongsomchai, sjef for arbeidsformidlingen i Udon Thani, har besøkt moren og datteren for å gi dem moralsk støtte. Han sier at fem arbeidere fra Udon Thani var blant de 11 som ble tatt til fange.

Israel har offisielt erklært krig. Netanyahu ringer statsledere verden rundt

Mens Boonthom og hans kone fortsatt holdes fanget av militante palestinere, kan en annen thailandsk arbeider i Mishmeret, et jordbrukssamfunn i det sentrale Israel, ha blitt skadet, ifølge det thailandske utenriksdepartementets første rapporter.

For øyeblikket bor det rundt 5000 thailandske statsborgere i området nær Gazastripen.

Den thailandske ambassaden i Israel rapporterte at det lørdag rundt kl. 06.30 lokal tid regnet raketter over Israel, fra grensen til Gazastripen til den sentrale delen av landet, inkludert Tel Aviv, nabobyene og Netivot.

Ambassaden har sendt ut videoer med råd til thailandske statsborgere i Israel etter at nødsignalene ble avfyrt.

Thailands statsminister Srettha Thavisin og utenriksminister Panpree Phathithanukorn har bedt ambassaden om å ta vare på thailandske statsborgere og følge situasjonen nøye.

Tolv thailandske statsborgere har omkommet i voldshandlingene mellom israelske styrker og den militante palestinske gruppen Hamas, opplyste Srettha søndag.

Israel har erklært unntakstilstand innenfor en radius på 80 km fra Gazastripen, inkludert Tel Aviv, og har åpnet offentlige bomberom i flere byer. Det israelske turistdepartementet har gått ut med advarsler til turister.

En talskvinne for utenriksdepartementet sa at Thailand har instruert den thailandske ambassaden i Kuala Lumpur om å koordinere med Palestina for å sikre løslatelse av thailendere som er tatt til fange av militante Hamas-medlemmer.

På et hastemøte med høytstående embetsmenn i Thailand, ledet av visestatsminister Phumtham Wechayachai, ble også den thailandske ambassadøren i Israel informert om at antallet thailandske arbeidere som ble drept i det Hamas-ledede angrepet kan stige.
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.