Nytt

Advokat Nils Christian Nordhus er forsvarer for den terrordømte fembarnsfaren Tamer Haji Alnaief.

Syreren og fembarnsfaren bosatt på Senja er dømt til 7,5 års fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om 8,5 års fengsel.

– Han er skuffet over rettens vurdering, men det er en trøst for ham at han vet at dette resultatet kan bli annerledes i neste instans, sier 38-åringens forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, til VG.

– I tidligere terrorsaker har resultatet snudd i lagmannsretten, blant annet da en trebarnsfar fra Fredrikstad ble frikjent, sier han.

Alnaief ble siktet for deltakelse i terrororganisasjonen IS i fjor høst, nesten to år etter at han kom tilbake til Norge fra Syria sammen med sin daværende kone Ruth Johanne Johansen (34) og deres fem barn under åtte år. Alnaief har sittet fengslet siden han ble siktet.

Den 38-årige syreren lurte med seg sin norske kone og deres felles barn til Syria i august 2014 under påskudd av at de skulle på ferie til Tyrkia. I tiltalen står det at den daværende kona og barna ble plassert i et hus med andre kvinner og barn, mens han selv ble sendt i treningsleir. 6. september samme år fikk familien lov av ekstremistgruppen IS til å returnere fordi den yngste datteren ble alvorlig syk.

Mannen har nektet straffskyld for både frihetsberøvelse og deltakelse i IS.

38-åringen stod i Oslo tingrett tiltalt for terrorforbund og deltakelse i IS i Syria – etter et månedslangt opphold i det borgerkrigsherjede landet om høsten 2014.

Familien returnerte etter kort tid da datteren ble syk.

Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at 38-åringen handlet forsettlig og at han var klar over at han var del av en terrororganisasjon.