Pandur-panservogner (illustrasjonsfoto).

Italias utenriks­departement kaller Østerrikes ambassadør René Pollitzer inn på teppet etter den østerrikske forsvarsminister Hans Peter Doskozils kunngjøring om at hæren i landet vil bli satt inn ved Brenner-passet på grunn av migrasjons­trykket fra naboen i sør, opplyser Corriere della Sera.

I mellomtiden er fire østerrikske panser­vogner av typen «Pandur» blitt observert i nærheten av den viktigste grense­overgangen mellom de to EU-statene.

Man øyner med andre ord antydning til en diplomatisk krise mellom Østerrike og Italia. Den italienske næringslivs­avisen Il Sole 24 Ore mener at dette har mest å gjøre med valg­kampen i Østerrike, og at det er skarp konkurranse om å fremstå som de største hardlinerne i migrasjons­spørsmålet. Men forklaringen overbeviser ikke helt.

 

Corriere della Sera – Il Sole 24 Ore – BBC – Reuters

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂