Donald Trump lovte i helgen å få en ende på det blodbadet som rammer Vest-Europas byer og som også USA er truet av.

«America sends our thoughts and prayers and our deepest sympathies to the victims of this evil slaughter and we renew our resolve, stronger than ever before, to protect the United States and its allies from a vile enemy that has waged war on innocent life, and it’s gone on too long,» Mr Trump said.

«As president, I will do what is necessary to prevent this threat from spreading to our shores and work every single day to protect the safety and security of our country, our communities and our people,» he said.

Trump hadde kritisert borgermester Sadiq Khan for å ha kommet med noen vanvittige uttalelser rett etter terroren:

USAs ambassadør falt sin egen president i ryggen ved å rose Khan for hans innsats. Mediene lar ikke en sjanse gå fra seg til å bruke ham for alt det er verdt, men glemmer å fortelle at ambassadøren er en overlevning fra Obamas tid. Disse «overlevningene» er det mange av i State Department og de skaper problemer for Trump.

Da Sadiq Khan besøkte Chicago i mai i fjor begikk han den klassiske «du fremmer IS»-beskyldningen mot Trump, fordi han våger å snakke om innreisekontroll.

He stepped up his criticism in September in Chicago when he suggested Mr Trump was «playing into the hands of Daesh» with anti-Muslim policies.

Det er et tegn på hvordan Telegraph har fortalt at avisen later som om Khan ikke har en politisk kjeppehest å ri, bare Trump.

De rotter seg sammen mot Trump og later som om han igjen – i en alvorlig stund – ikke klarer å oppføre seg. I virkeligheten er det stikk motsatt: Trump er den som viser at han tenker og erkjenner, mens Sadiq Khan og Hillary Clinton «play politics» selv med terror. De er ikke i stand til å forholde seg til terroren som den er, men må lage et sideshow: rosetog, tweets, I stand with you osv.

Trump er the bad guy. Virkelig?

Det er en reell politisk uenighet mellom Khan og Trump, men førstnevnte vil ikke innrømme hva den går ut på. Kun Trump gjør det. Khan demonstrerte hvor han står i en tale til minnemarkeringen i Potters Field Park mandag kveld:

– Som en stolt og patriotisk muslim vil jeg si dette: Dere gjennomfører ikke disse frastøtende handlingene i mitt navn.

– Deres perverse ideologi har ingenting å gjøre med islams ekte verdier. Dere vil aldri lykkes med å dele vår by, sa Khan, ifølge Sky News.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂