Nytt

I løpet av bare ett år er hele området Chapelle-Pajol i Paris blitt fullstendig forandret. Det er ikke lenger trygt for kvinnene å gå i gatene som er blitt fulle av migranter og narkolangere. Kvinner som ikke er kledd «sømmelig» nok mottar stygge tilrop.

Kvinnene er også utestengt fra kaféene og barene, forteller Natallie som har bodd i området i 30 år. Det er uutholdelig mener hun, at vi skal måtte tilpasse oss dette. Noen tør ikke lenger gå ut av hjemmet sitt, sier hun og viser til en eldre dame på 80 år som ble utsatt for et seksuelt overgrep på vei inn til leiligheten sin.  Unge jenter kan selvfølgelig ikke gå noe som helst sted uten følge.

Aurélie på 38 år sier at hun ikke kjenner igjen nabolaget hun har bodd i i 15 år. Bare det at hun sto i vinduet sitt og var synlig fra gaten var nok til å få en bøtte med sjikanerende tilrop. Hun måtte trekke seg inn i leiligheten.

I desember ifjor skrev vi om kvinnene som forsvinner fra gatebildet i Paris.  Da fulgte fransk TV2 to kvinners opplevelse av hva det vil si å bli en del av «Det nye Frankrike».

På vei inn i en kafé møter de kun uvennlige menn. Eieren er ikke i humør til å diskutere og de mannlige gjestene ser sjokkerte ut over å se kvinnene. Eieren sier at kvinner er uønsket. Dette er kun for menn. «I denne kaféen har vi ingen blanding (av kjønn)», forsikrer en stemme tørt.

«Dans ce café, il n’y a pas de mixité»

Avvisningen av kvinner på barer og kaféer har, ifølge de militante mennene, med kultur, tradisjon og religion å gjøre. Deres kultur, tradisjon og religion, naturligvis, ikke Frankrikes. Men dette er i Paris, bare ikke de delene av Paris som er franske. I Seine-Saint-Denis finner man forøvrig også en stor grad av radikalisering og mange jihadister kommer nettopp herfra.

«Men vi er i Frankrike», protesterte kvinnene gjentatte ganger. For døve ører. For dette er ikke lenger Frankrike.

 

Disse områdene, hvor spesielt franske kvinner er uvelkomne, vil øke i antall og omfang. Hvordan skal man bekjempe denne behandlingen av kvinner? spør Le Parisien. Og kommer ikke med noe svar.

Kvinnene sier at de vil arrange en protestmarsj. Ja, jo, det hjelper nok kanskje til å få litt omtale i mediene, men hva så? Velgerne har akkurat vist at de vil ha mer av det samme, så da kan vel noen redde kvinner i Paris alltids ofres på det multikulturelle alteret?

Le Parisien